آیا تا به حال به زندگی در فناوری اطلاعات فکر کرده اید؟ تجارت الکترونیک، ذخیره سازی ابری، هوش مصنوعی و بلاکچین همگی نمونه هایی از فناوریهای دیجیتال هستند، که به اقتصاد دیجیتالی کمک میکنند. نحوه عملکرد شرکت ها، نحوه تعامل مشتریان با یکدیگر و نحوه تولید و توزیع ثروت را تغییر میدهد. کار در اقتصاد دیجیتالی میتواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد، با این حال، بدون چالش نیست.
اقتصاد دیجیتالی چیست؟
اصطلاح “اقتصاد دیجیتالی” به ارزش ایجاد شده توسط شبکه جهانی افراد، سازمان ها، فناوری ها، داده ها و فرآیندهایی اشاره دارد که هر روز به صورت آنلاین به هم متصل میشوند. و بستگی به جایگزینی فرآیندهای اقتصادی آنالوگ مبتنی بر کاغذ با فرآیندهای دیجیتال و آنلاین دارد. افزایش کارایی کسب و کارها در تمامی صنایع، فناوری اطلاعات و ارتباطات موتور محرکه اقتصاد دیجیتالی است.
اقتصادهای دیجیتالی شامل مواردی مانند خرید آنلاین، ذخیره سازی ابری، هوش مصنوعی و فناوری بلاک چین است. اقتصاد دیجیتالی دارای مزایای مختلفی از جمله سازگاری، اصالت، نوآوری و گسترش است. با این حال، بدون مشکل نیست، مانند رقابت، پیچیدگی، غیرقابل پیش بینی بودن و تغییر وضعیت موجود.
اقتصاد دیجیتالی چگونه تجارت را متحول خواهد کرد؟
بسیاری از جنبه های کسب و کار با ظهور اقتصاد دیجیتالی در حال تغییر هستند.
- تجربه مشتری: مشتریان در تعامل با شرکت ها میخواهند بدانند که چگونه، چه زمانی و در چه شرکتی تجربه بهتری خواهند داشت. فنآوریهای دیجیتالی به سازمانها کمک میکند تا با فعال کردن سرویسهای شخصیشده و بدون اصطکاک، وفاداری و شادی مشتری را افزایش دهند.
- اینترنت اشیاء: تغییرات در اقتصاد دیجیتالی توسط اینترنت اشیا انجام میشود. که اجازه میدهد تا ماشین ها، دستگاه ها و حسگرها به اینترنت متصل شوند و داده ها و دستورالعمل ها را به اشتراک بگذارند. با استفاده از اینترنت اشیا، سازمان ها ممکن است فرآیندهای خود را ساده کنند، بهره وری را افزایش دهند، کیفیت را افزایش دهند و کالاها و خدمات نوآورانه را توسعه دهند.
- شبکه تامین دیجیتال: نحوه عملکرد کسب و کارها در نتیجه شبکه های عرضه دیجیتال در حال تغییر است. آنها داده ها و جریان های اطلاعاتی کل زنجیره ارزش را از تولیدکنندگان به مصرف کنندگان متصل میکنند. آنها به شرکت ها اجازه میدهند بازتر، انعطاف پذیرتر، مشارکتی تر و نوآورتر باشند.
مزایای کار در اقتصاد دیجیتال
کار در اقتصاد دیجیتال چندین مزیت دارد:
- دسترسی گسترده: در اقتصاد دیجیتالی امروزی، افراد و شرکت ها هیچ محدودیتی در اندازه پایگاه مشتریان بالقوه خود ندارند هرچه پتانسیل توسعه بیشتر باشد دسترسی به بازارهای جدید نیز بیشتر خواهد بود.
- داده های بیشتر برای همه: تصمیم گیری بهتر و تعامل با مشتری با دسترسی بیشتر به داده های تولید شده توسط اقتصاد دیجیتالی امکان پذیر میشود.
- بهره وری: شرکت ها میتوانند با خودکارسازی و دیجیتالی کردن فرآیندهای دستی قبلی در زمان و هزینه صرفه جویی کنند.
- انعطاف پذیری: اقتصاد دیجیتالی انعطاف پذیری بیشتری را از نظر ترتیبات کاری فراهم میکند. کسب و کارها میتوانند رویه ها را خودکار کنند، هزینه ها را کاهش دهند و بهره وری را افزایش دهند. در این عصر مردم این امکان را دارند که از راه دور کار کنند، چه از خانه خود و چه در جای دیگر.
- نوآوری: اقتصاد دیجیتالی، مشوق نوآوری است زیرا راه اندازی کالاها، خدمات و ساختارهای سازمانی جدید را امکان پذیر میکند که یک کاتالیزور عالی برای نوآوری است.
چالش های کار در اقتصاد دیجیتالی
کار در اقتصاد دیجیتال دارای معایبی است، مانند:
- رقابت: اقتصاد دیجیتالی بسیار رقابتی و سریع است. هماهنگی با نیازهای مشتریان، بازار و فناوری های جدید مستلزم سازگاری دائمی کارگران و شرکت ها است. آنها همچنین باید با رقبای جدیدی مانند پلتفرم های آنلاین و فریلنسرها رقابت کنند.
- پیچیدگی: اقتصاد دیجیتالی پیچیده و وابسته به یکدیگر است. شرکت ها و کارمندان آنها باید حجم عظیمی از اطلاعات و داده ها را پردازش کنند. آنها همچنین باید با طیف وسیعی از گروه های فرهنگی و جغرافیایی متمایز کار کنند.
- عدم قطعیت: اقتصاد دیجیتالی بی ثبات است و پیش بینی آن دشوار است. کارمندان و شرکت ها به طور یکسان باید یاد بگیرند که خود را با تغییرات مداوم وفق دهند. علاوه بر این، آنها باید به تحولات، گشایش ها و خطرات احتمالی نگاه کنند.
- تغییر: اقتصاد دیجیتالی همیشه در حال توسعه و تغییر است. کارگران و شرکت ها به طور یکسان برای بقا نیاز به ارتقاء مهارت، تطبیق و ایجاد محصولات، خدمات و فرآیندهای تجاری جدید دارند. علاوه بر این، آنها باید به تغییر به عنوان یک فرصت نگاه کنند تا یک تهدید.
کارآفرینان در عصر اقتصاد دیجیتالی
برای ایجاد، بهبود و گسترش محصولات، خدمات و مدلهای تجاری جدید در اقتصاد دیجیتال امروزی، باید مانند یک کارآفرین جدید فکر کرد. برای حل مشکلات، برآورده کردن خواسته های مشتری و ایجاد ارزش، از داده ها، شبکه ها و پلتفرم ها استفاده میکنند. رقابت، پیچیدگی، ابهام و تغییر تنها برخی از موانعی است که باید برطرف شود.
کارآفرینان در اقتصاد مدرن مبتنی بر اینترنت، عبارتند از:
- “جک دورسی” مدیرعامل “توییتر” و “اسکوئر” است و یکی از بنیانگذاران این شرکتها است. او دو سیستم آنلاین پررونق را توسعه داد که تعامل اجتماعی آنلاین و پردازش پرداخت تلفن همراه را تسهیل میکند.
- موسس و مدیر عامل فعلی “ایر بی ان بی”، “برایان چسکی” است. او با راه اندازی یک بازار همتا به همتا، روش یافتن و رزرو اقامتگاه را تغییر داد.
- بنیانگذار و مدیر عامل فعلی “ایو”، یعنی “ریتش آگاروال”. او با اجرای استانداردسازی و بهبود فناوری، صنعت هتل های ارزان قیمت هند را متحول کرد.
- خالق و مدیر عامل فعلی فروشگاه “شوپو”، یعنی “جین لو”. او یک فروشگاه پوشاک مبتنی بر وب ایجاد کرد که مشتریان آن زنان جوان در سرتاسر جهان میباشند.
- “ایلان ماسک”، که “تسلا” و “اسپیس ایکس” را راه اندازی کرد. او اولین ماشین های الکتریکی کاربردی و موشک های قابل استفاده مجدد را ایجاد کرد تا انقلابی در سفرهای فضایی ایجاد کند.
مهارت ها و شایستگی های مورد نیاز برای مشاغل اقتصاد دیجیتالی
مشاغل در اقتصاد دیجیتالی به طیف وسیعی از استعدادهای مختلف نیاز دارند و این الزامات همیشه در حال تغییر هستند. اینها مواردی هستند که توسط “او ای سی دی” به رسمیت شناخته شده اند:
- تخصص در زمینه های مرتبط، مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات “آی سی تی” برای کارکنانی که نوآوری را تقویت میکنند و زیرساخت ها و اکوسیستم های دیجیتالی را حفظ میکنند.
- ظرفیت استفاده و درک فناوری و داده های دیجیتال نمونه ای از معنای مهارت های عمومی آی سی تی است که هم برای کارگران و هم برای افراد اعمال میشود.
- برای استفاده از تعداد فزاینده فرصت های کاری مشترک مبتنی بر آی سی تی، داشتن مهارت های “نرم” (مانند رهبری، ارتباطات و همکاری) که مکمل فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد، مهم است.
- مهارتهای عمومی مرتبط با اینترنت مانند یافتن آنچه به دنبال آن هستید، استفاده از ایمیل و پیامرسانی فوری، پیمایش در وبسایتهای مرتبط با شرکت، و درک نحوه عملکرد خدمات مالی دیجیتالی.
- شایستگی در استفاده از ذهن، از جمله توانایی یادگیری و رشد، رهبری دیگران، خلاقیت و انتقاد پذیری و مدیریت و استفاده مؤثر از خلاقیت.
- شایستگی در رفتار اجتماعی و ارتباطات، از جمله توانایی تعامل موثر در رشته ها و فرهنگ ها، و همچنین در فناوری.
مربیگری کسب و کار در اقتصاد دیجیتالی
کارآفرینان میتوانند با یادگیری نحوه توسعه، بهبود و مقیاس بندی پیشنهادات خود با کمک داده ها و ابزارهای دیجیتال، از مربیگری کسب و کار در اقتصاد دیجیتال بهره مند شوند. صاحبان مشاغل باید برای بهبود عملکرد خود در عصر دیجیتالی مدرن به روشهای مختلف مانند موارد زیر عمل کنند:
- یک طرح و چشم انداز برای ابتکارات دیجیتالی ایجاد کنند
- مکان یابی و نفوذ به بازارها و امکانات آنلاین
- پذیرش و استقرار منابع دیجیتالی
- توسعه و افزایش قابلیت های دیجیتالی
- ایجاد ذهنیت دیجیتالی بیشتر
- مقابله با خطرات عصر دیجیتالی