شرکتهایی با چرخههای تولیدی منظم، نمونههای عالی از کارآفرینی در مقیاس بزرگ هستند. نوآوری دائمی، تولید انواع جدیدی از کالاها و سرمایه گذاری اصولی و سالم، از مهمترین عوامل تأثیرگذار در این مدل تجارت ها هستند. مقابله با تکراری بودن و انطباق با ترجیحات مصرف کننده نیز در همین دسته قرار میگیرند؛ کسب وکارهای امروزی، توانسته اند که بیزنس پلن های (نقشه اصولی مسیر کسب و کار) جدیدی را اجرایی کنند، زیرا آنها اهمیت پرورش “فرهنگ نوآوری”، “جذب و حفظ کارکنان برتر” و مزیت “رقابتی بودن” را میبینند. در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای آینده نگر این فرصت را برای کارمندان خود فراهم میکنند تا ایده های تجاری خود را به مدیران ارائه کنند و حتی این اختیار را به آنها میدهند که، سرمایه اولیه انجام آن کار را فراهم کنند!
بازار آزاد به صورت دائمی، مسابقاتی برای صاحبان مشاغل برگزار میکند! حال اگر سرمایه گذاران و تجار بخواهند در این مسابقه پیروز شوند، به “ایده های جدید” و “ذهنیت کارآفرین بودن” نیاز دارند.
کارآفرینی در شرکتهای کوچکتر
این روزها، فروشگاه های معمولی و کوچکتر هنوز بخش عمده ای از دنیای کسب و کارها را تشکیل میدهند. تخمین زده میشود که 99.7 درصد از کل شرکتها در ایالات متحده آمریکا مشاغل کوچک در نظر گرفته میشوند، که نیمی از مشاغل غیر دولتی در این کشور را نیز تشکیل میدهند. البته اکثر آنها سودآور نیستند یا فقط پول کافی برای ادامه کار به دست نمی آورند. این شرکتها به دلیل اندازه کوچکترشان، معمولاً به تأمین مالی از دوستان، خانواده و یا بانکهای محلی برای شروع کار متکی هستند.
سالنهای پذیرایی، سوپرمارکتها، بقالی ها، شرکتهای کوچک ساختمانی، شرکتهای خدمات منزل، شرکتهای مشاوره املاک و غیره، همگی نمونههایی از کسب و کارهای کوچک هستند که عموماً توسط صاحبان آنها اداره می شوند.
کارآفرینی “استارتاپیِ” مقیاس پذیر
استارتآپهایی با «دیدگاه تغییر دادن جهان» توسط افرادی تأسیس میشوند که واقعاً به قدرت ایدههایشان برای بهبود هرچه بیشتر جامعه اعتقاد دارند. سرمایه گذاران آنها، عموماً در شرایط خطرپذیر، برای تامین مالی آنها اقدام میکنند و فقط واجدین شرایط قطعی را برای استخدام قبول میکنند. هدف آنها شناسایی یک مدل کسب و کار است که به راحتی مقیاس پذیر و قابل تکرار کردن باشد. پس از انجام این کار، آنها باید برای گسترش تجارت خود به دنبال پول اضافی از سرمایه گذاران خطرپذیرتر باشند! به دلیل نیاز به سرمایه گذاری های اولیه قابل توجه، تنها درصد کمی از شرکت ها مقیاس پذیر هستند و این شانس را خواهند داشت که تکرار شوند. وبسایتهایی مانند فیسبوک، اینستاگرام، و خرده فروشان آنلاین (مانند آی استاک istock) همگی نمونههایی از سرمایهگذاری های استارتآپ موفق و مقیاسپذیر هستند.
کارآفرینی در شرکتهای بزرگ
شرکتها با معرفی مداوم اقلام جدید و نوآوری های متعدد، به رشد خود ادامه میدهند. هنگامیکه تقاضای مصرف کننده تغییر میکند یا فناوریهای جدید در دسترس قرار میگیرد، تولیدکنندگان با ایجاد اقلام جدید به عمل آنها پاسخ میدهند. مشارکت در نوآوری، روش بسیار استانداردی است؛ که میتواند مسیر تجارت را برای شما دور بزند و کوتاهتر کند! گوگل، مایکروسافت، سامسونگ، تسلا، آمازون، تویوتا و بسیاری از شرکتهای دیگر، نمونه هایی مهم از شرکتهای غول پیکری هستند که، رویکرد کارآفرین شدن را در پیش گرفته اند.
کارآفرینی اجتماعی در کسب و کار
هنگامیکه صاحبان کسب و کار راههای جدیدی را برای برآوردن نیازهای جامعه ایجاد میکنند، در اصل درگیر “کارآفرینی اجتماعی” میشوند. برای آنها “بهتر کردن دنیا برای زندگی” مهمتر از “پول درآوردن” است. آنها میتوانند مؤسسه های سودآور یا حمایتی و یا ترکیبی از این دو باشند؛ یعنی هم سوآور باشند و هم برای جامعه، بسیار مفید باشند.
کارآفرین شدن در مقیاس بزرگتر
در حالیکه هیچ مسیر مشخصی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق در یک شرکت بزرگ وجود ندارد، اکثر کارآفرینان برتر، از الگوهای ذیل پیروی میکنند:
- یک محصول یا خدمات نوآورانه ایجاد کنید که نیاز بازار را برآورده کند.
- در بسیاری از کارکردهای تجاری مانند حسابداری و مالی، مدیریت داخلی شرکت و بازاریابی تسلط داشته باشید.
- تدوین یک استراتژی مالی و شناسایی سرمایه گذاران بالقوه برای کسب وکار میتواند مسیر شما را به کلی تغییر دهد.
- توسعه، آزمایش، اجرا، پشتیبانی و نگهداری از محصولات شرکت با استفاده از کارکنان باهوش و مدیران نخبه را هرگز فراموش نکنید.
- روی بازگرداندن مشتریان، به صورت مداوم برنامه ریزی کنید.
- پس از ایجاد یک پایه محکم، قدم بعدی این است که با ورود به بازارهای جدید و توسعه محصولات جدید، به دنبال راه هایی برای افزایش فروش و سود باشید.
- برنامه ریزی استراتژیک بلند مدت، مدیریت عملیاتی روزانه و تصمیم گیری های مهم مالی را همواره به مدیرعامل شرکت بسپارید. و یا اگر همزمان بعنوان صاحب کسب و کار و مدیرعامل شرکت فعالیت میکنید، حتماً در موارد فوق خودتان تصمیم گیرنده باشید؛ چراکه مسائلی حیاتی محسوب میشوند.
البته به یاد داشته باشید که در تمامی مسائل مرتبط با کسب و کار خود، میتوانید روی کمک یک مربی کاربلد و مشاور کسب و کار حساب کنید؛ و به یاد داشته باشید که یک مشاوره درست و متناسب، میتواند زندگی و کسب و کار شما را به کلی متحول کند و برای شما ثروت و آرامش به ارمغان بیاورد.