کارآفرینی مدت طولانی است که وجود دارد، اما اخیرا و به دلیل بحران اقتصادی اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. کسانی که قادر به یافتن شغل در بازار کار موجود نیستند، در نتیجه افزایش کارآفرینی موثر در جامعه، میتوانند صاحب شغل مناسب شوند. هدف یک کارآفرین ایجاد کسبوکاری است که به او این امکان را میدهد که وضعیت مالی خود و افراد مشخصی را بهبود ببخشد؛ با این حال، توصیف قابل قبول جهانی از موفقیت، غیرممکن به نظر میرسد؛ چراکه این مسئله، یک ساختار ذهنی محسوب میشود. اما یک تعریف واقعبینانه از موفقیت، نیازمند بررسی دقیق عواملی است که باعث ایجاد آن میشوند؛ و بنابراین منطقی است که بر اساس دادههای عینی، موفقیت را تفسیر کنیم.
اشتیاق و خلاقیت برای موفقیت در یک تجارت از دیدگاه کارآفرینی
در نتیجه داشتن روحیه کارآفرینی، آنها این توانایی را پیدا میکنند که هر روز و با نگرش جدید، بر موانع پیش رو غلبه کنند؛ آیا میدانید کارآفرین شدن یعنی چه؟ وقتی صحبت از موضوع مورد نظر میشود، میتواند نشانگر مسائل مختلفی باشد؛ مثلا سازندگان AirBNB اعتقاد قوی داشتند و دارند که مردم، باید بتوانند فضای بلااستفاده و اضافی خود را، به هر کسی که به آن نیاز دارد اجاره دهند. آیا با این حال دلیلی وجود دارد که مدل فعلی صنعت هتلداری همچنان وجود داشته باشد؟ به عنوان یک صاحب خانه، چرا نمیتوانید با اجاره بخشی از فضای اضافی خود به افراد دیگر به عنوان یک تجارت منصفانه، درآمد کسب کنید؟ AirBNB در افزایش گزینههای مقرون به صرفه موجود در مدل «اقتصاد اشتراکی»، موفق و فعال بوده است. یک کارآفرین، به منظور تغییر و یا جایگزینی الگوهای تثبیت شده، ایدههای ارزشمندی را ارائه میکند؛ و همچنین تمایل به تفکر فراتر از وضعیت موجود دارد. اما در عین حال مهم است که این تغییرها و جایگزینی ها، با در نظر گرفتن قوانین و مقررات کشوری، ایالتی، استانی و شهری باشد.
ذهنیت کارآفرینی برای موفقیت در تجارت
به زبان ساده، هیچ فرمول پنهانی برای موفقیت در تجارت وجود ندارد. با این حال، برخی از ویژگی های خاص وجود دارد، که همه کارآفرینان موفق باید آنها را پرورش و رشد داده تا شانس موفقیت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. بنابراین چه ویژگی هایی میتواند به یک تجارت موفق منجر شود؟
1- اعتقاد به توانایی فردی برای موفق شدن
اینکه چگونه احساس میکنیم، فکر میکنیم، به خودمان انگیزه میدهیم و عمل میکنیم، همگی تحت تاثیر احساس کارآمدی ما هستند. «کارآمدی» بالا نشان میدهد که ما به توانایی های خود برای موفقیت در زندگی و رسیدن به اهدافمان باور داریم. ما بیشتر مستعد دیدن موانع و چالشهایی هستیم که سد راهمان میشوند؛ که البته خطراتی وجود دارد که باید همواره مراقب آنها باشیم. هرگاه «تجربه» و «تسلط» بیشتری در کار خود داشته باشیم، احساس کارآمدی بیشتری در وجودمان خواهیم داشت.
2- طرز تفکر خلاق
در دنیای کارآفرینی، این جمله که «خلاقیت مادر اختراع است» هرگز کامل نبوده است. با شنیدن «استیو جابز» چه چیزی به ذهن شما خطور میکند؟ ادیسون و برادران رایت چطور؟ در تمامی مواردی که به کارآفرینیهای گسترده منجر شده، علاوه بر تفکر خلاق، تلاش شبانهروزی و آزمون و خطاهای زیادی نهفته است. باید آگاه باشیم که بدون این موارد، چنین اختراعات پیشگامان های نیز وجود نداشت.
3- آرامش روحی و ذهنی به همراه عدم اطمینان به شرایط موجود
کارآفرینی، به عنوان یک قاعده کلی، بر پایه عدم اطمینان بنا شده است. کارآفرین همواره تلاش دارد تا آینده مالی و کسبوکاری خود را پیشبینی و محاسبه کند. بنابراین آنها میتوانند در میانه آزمایش، بازنگری و اجرا، جایی را بیابند و در آن پیشرفت واقعی مورد نظرشان را پیدا کنند.
4- توانایی متقاعد کردن از طریق ارتباط درست
«متقاعدسازی» یک ویژگی کلیدی در میان صاحبان مشاغل موفق است. این امکان وجود دارد که از متقاعدکردن برای نهاییکردن یک معامله، یا دریافت قیمت کمتر برای کالا یا خدمات خود استفاده کنید. ناگفته نماند، کسانی که در متقاعدکردن دیگران مهارت دارند، رهبران خوبی نیز هستند. مهارتهای ارتباطی متقاعدکننده را میتوان تقویت کرد، حتی اگر به طور طبیعی در برخی افراد وجود داشته باشد، باز هم نیاز به تقویت و بهروزرسانی خواهد داشت. مهم نیست که در چه زمینهای فعال هستید؛ اگر بتوانید ایده های خود را به طور موثر اجرایی کنید، استراتژیهای متقاعدکردن شما میتواند موفقیت یا شکست شما را رقم بزند.
از دیدگاه کارآفرین، سرمایه گذاری روی خود، مانند سرمایه گذاری در کسب و کار است
شرایط عاطفی، جسمی و روانی بر کیفیت خدماتی که شما به مشتریان خود ارائه میدهید، تاثیر میگذارد، چه مستقیما با مشتریان در ارتباط باشید، چه صرفا با کارکنان خود تعامل دارید. به عبارت دیگر، زمانی که یک کسبوکار راهاندازی میکنید، روی خودتان سرمایهگذاری کردهاید. شما نیاز به اعتمادبهنفس مناسبی در کسبوکار و زندگی شخصی خود دارید. من همواره روی این اصل تاکید دارم که: سرمایه گذاری روی خود بیشترین بازده را به همراه دارد. این تنها راه برای بهبود واقعی فردی است، و اینچنین به اطرافیان و کسانی که به شما وابسته هستند کمکهای فراوانی خواهید کرد. سرمایهگذاری روی شخصیت، طرز فکر، مهارتها و آموزش خود، کلید موفقیت در کسبوکار شما خواهد بود.
کارآفرینان، موفقیت کسب و کار را به روش های مختلف می بینند و می سنجند
عامه بر این باورند که «کارآفرینبودن» به معنای بهدستآوردن چیزهایی است که قبلا نداشتیم. اما در واقع کارآفرینبودن به معنای نگهداشتن چیزهایی است که الان در اختیار دارید. این شامل صداقت، خلاقیت، اشتیاق و استقلال شماست.
«موفقیت پایدار»، یکی دیگر از نشانههای مهم موفقیت در کارآفرینی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. برای یک کارآفرین واقعی، چیزی به نام «نقطه اوج» وجود ندارد. موفقیت واقعی، از نظر این گروه افراد، باید «بلندمدت» و «دائمی» باشد. بسیاری از استعدادهای خاص در کسبوکار، تسلیم وسوسههای موقعیت موفقیتآمیز خودشان شدهاند، که اراده آنها را برای ادامه پیشرفت کور کرده است. موفقیت در کارآفرینی یک هدف نیست، بلکه فرآیندی است برای غلبه بر موانع که بارها و بارها تکرار خواهد شد. اگر به دنبالش باشید، میتوانید «موفقیت» را در «شکست» خود بیابید؛ اما اگر این کار را نکنید، ممکن است برعکس آن، شکست را درون موفقیت خود کشف کنید.
چه چیزی در مورد یک کارآفرین موفق وجود دارد که آنها را از بقیه متمایز می کند؟
برای موفقیت در کارآفرینی ضروری است که شخص بتواند تصمیماتی در مورد نحوه گذراندن وقت خود بگیرد؛ و به طور منظم، کار را بر اساس «ارتباط با هم» و «حائز اهمیتبودن»، تجزیه و تحلیل و اولویتبندی کند. برنامهریزی کوتاهمدت و بلندمدت، توانایی پیشبینی اقتصادی و تحقیقات دورهای از وضعیت بازار آزاد، از جمله مواردی هستند که در این دسته از برنامهریزیهای استراتژیک گنجانده شده است.
موفق ترین کسب و کارهای جهان چه چیزی را میدانند که شما نمیدانید؟
نخستین تغییر در ذهنیتهای شماست؛ جریانات مالی، علایق مشتریان، رقابت، خرید و فروش، بازاریابی و مدیریت و رهبری. مرحله دوم، به شیوه درست عملیکردن این ذهنیتها است. و در نهایت رهاکردن شیوههای قدیمی و بازسازی آن، از طریق شیوههای جدید است. برای مثال متکیبودن به متخصص در کسبوکارها در دوران گذشته، شیوه مرسومی بوده است. ولی در عصر حاضر، هرگونه وابستگی به افراد و موسس کسبوکار، شیوه درستی نیست.
نتیجه
ایجاد و راهاندازی کسبوکار خود، ممکن است جالبترین، رضایتبخشترین و سودمندترین کاری باشد که تا به حال انجام دادهاید. علاوه بر این، ممکن است مملو از مشکلات، تردید به آینده کاری و نگرانیهایی نیز باشد که البته یک امر طبیعی است. کسب «نگرش کارآفرینانه» و پرورش ویژگی های ضروری مرتبط با «موفقیت»، به شما در ایجاد یک کسبوکار پررونق کمک خواهد کرد. کار اصلی یک کارآفرین، یادگیری مداوم است؛ به طوری که بتواند مسئولیتها را بپذیرد، و به قولی، بار اضافی را تحمل کند؛ او میتواند کسبوکار را تبدیل به ماشین پولسازی کند که به جای شخص خودش، به وسیله سیستمهای مدیریتی و بازاریابی (توسط هر شخصی)، مدیریت و کنترل شود.