آموزش مالی و سرمایه گذاری

تأثیر کووید 19 بر رشد و توسعه اقتصادی

تأثیر COVID-19 بر رشد و توسعه اقتصادی

یکی از بی سابقه ترین و مرگبارترین بلایای جهانی در تاریخ اخیر، همه گیری کووید-19 بوده است. این امر باعث بدبختی گسترده انسانی شده، فعالیت های اقتصادی را با مشکل مواجه کرده و تاب آوری جامعه و نهادها را زیر سوال برده است. این بیماری همه گیر همچنین نابرابری ها و آسیب پذیری های اساسی اقتصاد بین المللی و همچنین نیاز به پاسخ های سیاستی موثرتر و هماهنگ تر را برجسته تر کرده است.

کاهش قابل توجه درآمد، افزایش بیکاری، و اختلال در حمل و نقل، خدمات و صنایع صنعتی از جمله نتایج اقدامات کاهش بیماری است که در بسیاری از کشورها اعمال شده است. با این حال، به نظر میرسد اکثر دولت‌ها در سراسر جهان تأثیر اقتصادی این ویروس کشنده را اشتباه ارزیابی کرده‌اند.

قرنطینه، فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت های سفر در مقابل اقتصاد

برای مبارزه با همه‌گیری، دولت‌ها در سراسر جهان محدودیت‌های حرکتی را اعمال کردند که همواره فعالیت اقتصادی را کاهش داده است. شدت قرنطینه ها گاهی اوقات به عنوان یک مبادله بین «زندگی» و «اقتصاد» در کشورهای پیچیده ارائه میشود. در کشورهای توسعه نیافته، بهتر است موضوع به عنوان انتخاب بین «زندگی» و «زندگی» تعریف شود.

بر اساس یک مطالعه سازمان تجارت جهانی، هزینه های حمل و نقل و سفر جزء کلیدی هزینه های تجاری هستند که 15 تا 31 درصد از هزینه های تجاری را تشکیل میدهند. به‌علاوه، سیاست‌های جدید بر تقاضا و عرضه انواع محصولات و خدمات، به‌ویژه آن‌هایی که متکی بر نزدیکی فیزیکی بین ارائه‌دهندگان و مصرف‌کنندگان، مانند گردشگری است، تأثیر گذاشت.

محدودیت های سفر و انزوای اجتماعی منجر به هزینه های تجاری بسیار بالا در بخش های خاص شده است. علاوه بر این، این سیاست‌ها مانع هماهنگی و مدیریت فرآیندهای صنعتی در کشورهای مختلف شد و عملکرد زنجیره‌های ارزش جهانی را مختل کرد. محدودیت های سفر تأثیر قابل توجهی بر سفرهای تجاری دارد که برای ایجاد و تداوم تجارت بسیار مهم است.

واکسن کووید 19

واکسن کووید 19

تأثیر سیاست های مالی و پولی کووید 19 بر اقتصاد

در مراحل اولیه همه گیری، بانک های مرکزی به شدت نرخ ها را کاهش دادند. جدای از کاهش نرخ، بانک‌های مرکزی به‌عنوان آخرین راه‌حل، نقدینگی کوتاه‌مدت را برای بانک‌ها و سایر مؤسسات مالی فراهم کردند. آنها همچنین برنامه هایی را برای افزایش در دسترس بودن وام در بخش غیر مالی اجرا کردند. پرداخت های مستقیم به مردم، مزایای بیکاری گسترده، کمک به شرکت های کوچک، هزینه های مراقبت های بهداشتی و کمک های دولتی و محلی از جمله اقدامات مالی بود.

این سیاست مالی سعی در ارائه حمایت از درآمد افراد و شرکت های آسیب دیده در مقابل بیماری و همچنین تشویق تقاضای کل و بهبود اقتصادی داشت. سیاست پولی برای کاهش هزینه های استقراض، تسکین شرایط مالی و جلوگیری از بحران مالی اجرا شد.

واکنش های سیاست مالی و پولی سایر کشورها شامل ویژگی های قابل مقایسه حمایت از درآمد، تحریک تقاضا و تامین اعتبار بود. با این حال، مقیاس و دامنه سیاست های مالی در بین کشورها بسته به شرایط اقتصادی اولیه، فضای مالی، سیستم نرخ ارز و ظرفیت نهادی متفاوت است.

پیامدهای بلند مدت کووید-19 برای رشد و توسعه اقتصادی

همه گیری کووید-19 نه تنها باعث یک فاجعه جدی بهداشتی جهانی شده است، بلکه یک شوک اقتصادی بزرگ نیز ایجاد کرده است که اثرات طولانی مدت بر اقتصاد جهانی خواهد داشت. این بیماری همه گیر باعث ایجاد مشکلاتی در تولید، تجارت، سرمایه گذاری، سفر و مصرف شده که همچنین منجر به کاهش شدید درآمد و تولیدات جهانی شده است.

نابرابری، آسیب پذیری و شکنندگی موجود در این بیماری همه گیر همچنین در بسیاری از کشورها و مناطق به ویژه در اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور نمایان شده است.

این بیماری همه گیر همچنین دستیابی به اهداف رشد پایدار و توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوا را دشوارتر کرده است؛ دلیل آن این است که بسیاری از کشورها با فشارهای بودجه، مشکلات بدهی و کمبود فضای سیاست گذاری برای مقابله با جنبه های اجتماعی و زیست محیطی رشد دست و پنجه نرم می کنند. این بیماری همه گیر همچنین نشان داده است که برای مقابله با تهدیدها و مشکلات مشترکی که کووید-19 ایجاد می کند و بازسازی شرایط به روشی بهتر و سبزتر به همکاری و همبستگی بین المللی بیشتری نیاز است.

ایمنی انطباق و بسته شدن بحران اقتصادی

ایمنی انطباق و بسته شدن بحران اقتصادی

تأثیر کووید 19 بر نوآوری و کارآفرینی

همه‌گیری کووید 19 ، چه خوب و چه بد، تأثیر زیادی بر خلاقیت و کارآفرینی داشته است. از یک طرف، همه‌گیری مشکلات و عدم اطمینان را برای کارآفرینان و مشاغل جدید آنها ایجاد کرده است که قبلاً هرگز دیده نشده بود.

این مساله بر دسترسی آنها به پول، بازار، مشتریان و استعدادها تأثیر گذاشته است. بسیاری از استارت‌آپ‌ها شاهد کاهش فروش، افزایش هزینه‌ها و بهم ریختگی فرآیندهایشان بوده‌اند که آنها را مجبور به تغییر جهت، تطبیق یا حتی تعطیلی کرده است. از سوی دیگر، همه‌گیری منجر به نوآوری و کارآفرینی بیشتر شده است، زیرا صاحبان مشاغل از بحران برای استفاده از فرصت‌های جدید و رفع نیازهای جدید استفاده کرده‌اند.

برخی از استارت آپ ها کالاها، خدمات یا مدل های کسب و کار جدیدی برای مقابله با مشکلات بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از کووید 19 ساخته اند. که شامل راه حل های سلامت دیجیتال، پلت فرم های تجارت الکترونیک، ابزارهای آموزش مالی و خدمات تحویل بدون تماس فیزیکی است.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که این بیماری همه‌گیر باعث شده افراد و گروه‌ها برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود علاقه‌مندتر و فعال‌تر باشند. این بیماری همه‌گیر همچنین سرعت جذب فناوری‌های دیجیتال و اکوسیستم‌های نوآوری را افزایش داده است و کارآفرینان و سایر ذینفعان را برای کار با هم، امتحان کردن چیزهای جدید و یادگیری متحد کرده است. نحوه برخورد کارآفرینان و اکوسیستم آنها با مشکل و استفاده از آن به نفع خود تعیین می کند که کووید 19 چگونه بر نوآوری و کارآفرینی تأثیر میگذارد.

خطرات برای کشورهای در حال توسعه

بسیاری از کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای در حال گذار با خطرات بزرگ ناشی از سخت شدن سریع شرایط مالی جهان روبرو هستند. افزایش نرخ بهره و تغییر از تسهیل کمیتی به فشار کمیتی در اقتصادهای توسعه یافته، مشکلات بدهی را بدتر کرده و تصمیم گیری برای نحوه خرج کردن پول را برای دولت دشوارتر کرده است.

برای جلوگیری از گیر افتادن بسیاری از کشورهای در حال توسعه در چرخه رشد پایین و بدهی بالا، سیاستگذاران باید در فراسوی مرزها بهتر با یکدیگر همکاری کنند و اقدامات هماهنگ جهانی انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *