سواد دیجیتال به تواناییهای مورد نیاز برای زندگی، یادگیری و کار در جامعه ای اشاره دارد که، ارتباطات و دسترسی به اطلاعات توسط فناوریهای دیجیتالی صورت پذیرد؛ این مانند پلت فرم های اینترنتی، رسانه های اجتماعی و دستگاه های تلفن همراه میباشد. “سواد دیجیتال” در هر سازمانی، ظرفیت یک شرکت برای رشد بیشتر را بالا میبرد.
این امر بهویژه در دوران پاندمی جهانی کووید 19 بیشتر خودش را نشان داد؛ ، چراکه الزام بسیاری از شرکتها به برآورده کردن خواسته های نیروی کارشان از راه دور، تغییرات دیجیتال را حیاتی کرد.
گسترش سواد دیجیتال به کسب و کار
فناوری توانسته نقش مهمی در ایجاد تغییرات در محیط کار امروزی ایفا کند. در نتیجه، انتظارات و راههای ارتباطی از طریق پلتفرم های دیجیتال در بسیاری از صنایع و سازمان ها رایج شده است. برای آماده شدن برای این تغییرات و شاید مهمتر از آن، سازگاری با اجرای نوآوریها، متخصصان جوان تازهکار باید سواد دیجیتالی بالایی کسب کنند.
سازمانها میتوانند با افزایش قابلیتهای دیجیتالی نیروی کار خود، از چندین مزیت برخوردار شوند. همکاران با سواد دیجیتال کارآمدتر هستند؛ زیرا میتوانند به سرعت داده ها، اطلاعات و الگوهای حیاتی را کشف کرده و از آنها استفاده کنند. این مهارت برای دنیایی که اطلاعات جدید به طور مداوم منتشر و استفاده میشود، امری ضروری است. سواد دیجیتال همچنین برای افراد کارآفرین بسیار مهم است. کارآفرینانِ باسواد دیجیتالی میتوانند تعامل و همکاری موثرتری داشته باشند. این تواناییها همچنین میتوانند، به پر کردن شکاف های بین تنوع سن و سال در نیروی کار کمک کنند.
استفاده از سواد دیجیتال در سازمان شما
البته، صرفاً اذعان به ضرورت افزایش سواد دیجیتال در میان نیروی کار کافی نیست. شما باید یک استراتژی قوی دیجیتالی ایجاد کنید که، کارکنان شما را قادر سازد تا با زمان همگام شوند و یک قدم جلوتر از آن حرکت کنند.
استراتژی سواد دیجیتالی مناسب را توسعه دهید
استراتژی خود را برای سواد دیجیتال به عنوان یک سرمایه گذاری در نظر بگیرید. اهداف خاص را با نتایج قابل اندازه گیری شناسایی کنید تا بتوانید پیشرفت خود را بسنجید. با توجه به شرایط محیطی و دانش خاصی که کارکنان شما باید کسب کنند، یک برنامه واقع بینانه برای رسیدن به اهداف خود ایجاد کنید. ابزارهایی را برای تماشای فعالیت آنلاین کارکنان خود بیابید، تا بتوانید روی عملکرد آنها نظارت کنید. اینگونه شما نیز میتوانید استراتژی خود را برای برآورده کردن خواسته های آنها در دنیای واقعی تغییر دهید.
سواد دیجیتالی خود را تست کنید
کسب و کار شما باید به صورت دوره ای، سطح مهارت دیجیتال را ارزیابی کند. یافتن راه هایی برای تراز دیجیتالی بیشتر کارکنان، هدف شماست. البته شما باید مراقب ترساندن کارکنان و یا ایجاد احساس کم ارزشی در آنها باشید.
کسب و کار شما باید قبل از ارائه کورکورانه آموزش یا پشتیبانی از سطح فعلی سواد دیجیتال کارمندان آگاه باشد. نظرسنجی ها، آزمون های دیجیتالی آسان و حتی چت های دیجیتالی ممکن است توسط شرکت شما برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شود. بر این اساس، موارد زیادی وجود دارد که میتوانید به آنها بپردازید، از جمله:
- امنیت سایبری (اسپم ها، خطرات امنیتی، هک)
- همکاری آنلاین (رسانه های اجتماعی، اپلیکیشن ها)
- رعایت اصول اخلاقی و حرفه ای (حریم خصوصی داده ها و افراد، اشتراک گذاری اطلاعات بصورت داخلی در شرکت)
کمک دیجیتال را ساده و در دسترس قرار دهید
اتوماسیون های امروزی ممکن است کارا و مقرون به صرفه باشند، اما این را تضمین نمیکند که همیشه درست عمل کند. مطمئن شوید سیستمی دارید که، کارکنان را قادر میسازد در صورت مواجهه با مشکلات کمک بخواهند. زمانی را صرف مستندسازی دیجیتالی خود کنید تا آماده پاسخگویی به درخواستهای کمک در مورد مشکلات فنی، آموزش و سایر موارد از این دست باشید.