بیزینس کوچینگ

استراتژی برند چیست

استراتژی برند

استراتژی برند رویکرد بلندمدت یک سازمان برای ایجاد و حفظ یک برند قوی است. برند چیزی بیش از یک لوگو، نام یا عبارت جذاب است. درک مشتری و مجموعه ای از احساسات و افکار آنها در مورد محصولات و خدمات شما است.

تعیین ماموریت، ارزش ها، شخصیت و لحن برند شما با توسعه استراتژی برند تسهیل میشود. همچنین به شما این امکان را میدهد که برند خود را بازاریابی کنید، آن را از رقبای خود متمایز کنید و به طور مؤثر آن را به مخاطبان هدف خود منتقل کنید. توسعه یک نام تجاری قابل تشخیص، افزایش شناخت برند، وفاداری مشتری و ارزش شرکت، همگی نیازمند یک استراتژی برند خوب است.

استراتژی برند چیست و چرا اهمیت دارد؟

یک استراتژی برند موثر میتواند به شما کمک کند تا یک هویت برند قابل شناسایی و به یاد ماندنی ایجاد کنید که با ارزش های کسب و کار شما هماهنگ باشد و برای مخاطبان هدف شما جذاب باشد. قابل اعتماد بودن، وفاداری مشتری و حمایت از برند، و همچنین دیده شدن و ارزش برند شما در بازار، همگی میتوانند از یک هویت برند به خوبی توسعه یافته بهره مند شوند. علاوه بر هدایت تصمیم‌ها و فعالیت‌های شما در سرتاسر کسب‌وکارتان، یک استراتژی برند ممکن است به شما کمک کند تا بهتر برند خود را با اهداف و مقاصد تجاری خود هماهنگ کنید.

برای به دست آوردن مزیت بازار، گسترش پایگاه مشتری و افزایش سود شرکت خود توسعه یک استراتژی برند را در نظر داشته باشید.

برنامه ریزی استراتژی برند

برنامه ریزی استراتژی برند

چگونه هویت و موقعیت برند خود را تعریف کنیم؟

برای تعیین هویت و جایگاه برند خود، ابتدا باید سوالات مهمی مانند موارد زیر پرسیده شود:

  • دقیقاً هدف برند شما چیست؟ برند شما چه سودی برای مصرف کنندگان خود و به طور کلی جهان دارد؟
  • ماموریت شرکت شما چیست؟ شرکت و برند خود را در آینده کجا میبینید؟
  • شما به عنوان یک شرکت در کجا و برای چه چیزی ایستاده اید؟ ایده ها و ارزش های اصلی که بر رفتار و اقدامات برند شما تأثیر میگذارد چیست؟
  • شخصیت شرکت شما چیست؟ دوست دارید مردم هنگام تعامل با برند شما چه احساسی داشته باشند؟
  • در مورد لحن محصول خود بپرسید. دوست دارید برند شما در رسانه های مختلف چگونه معرفی شود؟

مجموع این عناصر هویت برند شما را تشکیل میدهد. و جوهره برند شماست و اینکه چگونه میخواهید شناخته شوید را به خاطر بسپارید. در تمام تماس های شما با مصرف کنندگان، هویت برند شما باید ثابت، یکپارچه و به راحتی قابل تشخیص باشد. اینکه چگونه میخواهید شرکتتان در میان دیگران متمایز شود، چیزی است که ما آن را «موقعیت برند» مینامیم.

این چیزی است که برند شما را از رقبا متمایز میکند و آن را برای مشتریان ایده آل شما جذاب میکند. نیازها و نقاط دردناک مخاطبان هدف شما باید مورد توجه قرار گیرند تا موقعیت برند شما موثر باشد.

عناصر کلیدی یک استراتژی برند موفق

ایجاد هویت برند قوی و منحصر به فرد، تثبیت موقعیت خود در بازار و دستیابی به مخاطبان هدف، همه اجزای کلیدی یک استراتژی برند موثر هستند. افزایش آگاهی از برند، وفاداری مشتری، ارزش ویژه و سودآوری شما همگی با کمک یک برنامه برندسازی سنجیده، انجام میشود.

هدف برند

رسالت یک برند دلیل وجود و مزایای آن است که برای مصرف کنندگان و جامعه فراهم میکند. ماموریت برند شما باید برای کارمندان و مشتریان شما متبلور، جذاب و قابل توجه باشد. برندهایی مانند نایک ماموریت هایی مانند “آوردن الهام و نوآوری برای هر ورزشکار در جهان” را دارند.

چشم انداز برند

چشم انداز برند، هدف نهایی شرکت شما است. چشم انداز بلند مدت برند شما باید جسورانه و در عین حال قابل دستیابی باشد و با اهداف شرکت شما همسو باشد. هر کاری که برای شرکت خود انجام میدهید، از استخدام گرفته تا بازاریابی، باید بر اساس دیدگاه برند شما باشد. به عنوان مثال، هدف برند تسلا تسریع حرکت جهانی به سمت انرژی های تجدیدپذیر است.

استراتژی برنامه ریزی بازاریابی

استراتژی برنامه ریزی بازاریابی

ارزش های برند

ارزش های برند ایده آل ها و اصولی هستند که نحوه عملکرد شرکت شما را تعیین میکنند. ارزش‌های برند شما باید با شخصیتی که به عنوان یک شرکت هستید و آن چیزی که برای آن ایستاده‌اید همخوانی داشته باشد و در عین حال بر مخاطبان هدف شما نیز تأثیر بگذارد. شما میتوانید از ارزش های برند خود برای متمایز کردن خود از رقبای خود استفاده کنید. به عنوان مثال، اپل برای چیزهایی مانند اصالت، سهولت استفاده، زیبایی شناسی و رضایت مشتری ارزش قائل است.

شخصیت برند

شخصیت برند شما ویژگی است که مخاطبان هدف شما را با شرکت مرتبط میکند. هر تعامل با مشتری باید منعکس کننده شخصیت برند منسجم و متمایزی باشد. هویت برند شما باید با آنچه جمعیت شناسی شما به دنبال آن است مطابقت داشته باشد. برای مثال، “کوکاکولا” تصویری از خوش‌بین بودن و سرگرم‌کننده بودن را ارائه میدهد.

صدای برند

صدای برند روشی است که هویت شرکت شما را در تمام تعاملات عمومی و تعاملات با دنیای خارج شکل میدهد. لحن صدای برند شما باید منعکس کننده شخصیت، ماموریت، چشم انداز و ارزش های اصلی آن باشد. لحن ارتباطات برند شما باید با مخاطب و ماهیت پیامی که منتقل میشود مطابقت داشته باشد. “میل چیمپ” سازمانی است که صدای برند آن ساده، خودمانی و عین حال منحصر به فرد است.

موقعیت یابی برند

بوسیله موقعیت یابی برند محصول یا خدمات خود را در یک بازار شلوغ متمایز خواهید کرد. موقعیت یابی برند که به طور موثر به اهداف، نیازها و نقاط درد مصرف کنندگان هدف شما میپردازد، برای دستیابی به موفقیت ضروری است. ارزش پیشنهادی متمایز و مزیتی که نام تجاری شما ارائه میدهد نیز باید در موقعیت یابی برند شما برجسته شود. به عنوان مثال، “اسپوتیفای” خود را به عنوان بهترین سرویس پخش موسیقی برای دوستداران موسیقی معرفی کرده است.

برچسب برند

برچسب های برند شعارهایی به یاد ماندنی هستند که ماهیت و جایگاه برند شما را در چند کلمه بیان میکنند. برای بیان ماهیت برند خود، شعار شما باید جذاب، روشنگر و منحصر به فرد باشد. عبارت جذاب برند شما نیز باید به راحتی قابل درک و به خاطر سپردن باشد. به عنوان مثال، شعار «زیرا ارزشش را دارید» که توسط برند “لورال” استفاده شده است.

همکاران در حال برنامه ریزی استراتژی برند هستند

همکاران در حال برنامه ریزی استراتژی برند هستند

چگونه یک مربی کسب و کار میتواند به ایجاد استراتژی برند کمک کند؟

خدمات یک مربی کسب و کار میتواند در هنگام توسعه یک برنامه بازاریابی برای یک محصول یا خدمات جدید ارزشمند باشد. هویت برند خود را توسعه دهید، آن را بازاریابی کنید و با یک استراتژی سنجیده شده برای انتقال پیام برند خود به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنید. با کمک یک برنامه برندسازی سنجیده میتوان به رشد آگاهی از برند، وفاداری مشتری، ارزش ویژه و سود شرکت دست یافت.

خدمات یک مربی کسب و کار میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • بیان نیروهای محرک پشت برندتان و دادن هویت متمایز به آن ها پایه های هویت برند شما هستند، ویژگی هایی که به بهترین وجه روح شرکت شما را جذب میکنند و با مخاطبان هدف شما هماهنگ میشوند.
  • تسهیل جمع آوری داده های مرتبط برای مطالعه بازار، از جمله جمعیت شناسی، عادات خرید، چشم انداز رقابتی، و پیشنهادهای فروش منحصر به فرد، مهمترین ملاحظات هنگام تعیین موقعیت برند یا نحوه متمایز کردن محصول از رقبا هستند.
  • توسعه یک پیشنهاد فروش متمایز برای نام تجاری، نقطه کلیدی فروش محصول یا خدمات شما است و باید به گونه ای ارائه شود که خریداران بالقوه را متقاعد کند که برند شما را نسبت به برند رقیب ترجیح دهند.
  • به شما کمک میکند یک هویت بصری برای نام تجاری خود ایجاد کنید، مانند یک لوگو، طرح رنگ، حروف تایپ و راهنمای سبک. ویژگی های شناسایی برند شما باید به طور مداوم در هر تعامل با مخاطب هدف شما اعمال شود و از رقبا متمایز شود.
  • کمک به ایجاد شعار برند: عبارتی به یاد ماندنی و جالب توجه که موقعیت برند شما و ماهیت آن را بطور خلاصه بیان میکند. شعار برند شما باید ماهیت شرکت شما را در چند کلمه کوتاه بیان کند. باید جذاب، روشنگر و بدیع باشد.
  • کمک به شما در ایجاد چارچوب و برنامه استراتژی برند که نتایج دلخواه برند شما را تعریف میکند و موفقیت شما را در مقابل آن نتایج میسنجد. طرح کسب و کار شما باید با اهداف کلی شرکت شما مطابقت داشته باشد، زیرا به عنوان طرحی برای تمام عملیات شرکت شما عمل میکند.
  • با استفاده از منابعی مانند نظرسنجی، بازخورد، تجزیه و تحلیل و ممیزی، به شما در اندازه گیری موفقیت استراتژی برند، کمک میکند. به این ترتیب، میتوانید پیشرفت خود را زیر نظر داشته باشید، درک کنید که کجا برتر هستید و کجا کوتاهی میکنید تا استراتژی خود را بر اساس آن تنظیم کنید و بهبود بخشید.
برند

برند

چگونه یک استراتژی برند را به عنوان یک کارآفرین توسعه دهیم؟

توسعه یک استراتژی برند به عنوان یک کارآفرین یک جنبه حیاتی در توسعه یک شرکت موفق و پایدار است. یکی از راه‌های متمایز کردن خود از رقبا و ایجاد تأثیر مثبت بر مشتریان بالقوه، توسعه استراتژی برند است. کسب شناخت برند، وفاداری مشتری و موفقیت مالی با استراتژی برند درست امکان پذیر است. ایجاد استراتژی برند یک فرآیند چند مرحله ای است که شامل موارد زیر است:

ابتدا درباره رقبای خود تحقیق کنید

شما برای موفقیت باید بدانید که با چه کسانی رقیب هستید و آن ها چه خدمات یا محصولاتی را به مخاطبان هدف شما ارائه میدهند. شما میتوانید این شرکت ها را پیدا کنید و نقاط ضعف و قوت آنها را با استفاده از موتورهای جستجویی مانند “بینگ”  ارزیابی کنید. شما میتوانید رقابت و امتیاز فروش منحصر به فرد خود را با انجام تجزیه و تحلیل “اسوت” یا تجزیه و تحلیل “پنج نیروی پورتر” ارزیابی کنید.

هدف و جایگاه برند خود را مشخص کنید

ماموریت و ارزش برند خود را برای مشتریان و جامعه خود تعریف کنید تا بتوانید پایه ای قوی برای شرکت خود بسازید. میتوانید از چارچوب هایی مانند حلقه طلایی “سیمون سینک” برای کشف اصول راهنمای برند خود استفاده کنید. دانستن ارزش پیشنهادی و مزایایی که برند شما به مشتریان ارائه میدهد میتواند به شما کمک کند تا تعیین کنید چگونه میخواهید آن را بازاریابی کنید. نقشه‌های موقعیت‌یابی، نقشه‌های ادراکی و ارزش‌های پیشنهادی همگی راه‌های مفیدی برای نشان دادن و توضیح ارزش برند شما به مشتریان بالقوه هستند.

شخصیت و صدای برند خود را توسعه دهید

به این فکر کنید که میخواهید مخاطب هدف شما در تعامل با برند شما چه احساسی داشته باشد. میتوانید از ابزارهایی مانند شخصیت برند یا کهن الگوهای برند برای تعریف ویژگی ها و احساسات برند خود استفاده کنید. همچنین باید برنامه ای برای نحوه نمایش برند خود در رسانه های مختلف داشته باشید.

همکارانی که استراتژی طرح برندینگ را ارائه می دهند

همکارانی که استراتژی طرح برندینگ را ارائه می دهند

داستان برند خود را بسازید

قبل از اینکه بتوانید داستان برند خود را بسازید، باید تعیین کنید که چگونه میخواهید روایت برند خود را بگویید و در سطح احساسی با مشتریان ارتباط برقرار کنید. داستان سرایی و سفر قهرمان چارچوب های مفیدی برای ایجاد یک روایت قانع کننده است که به طور موثری با ماموریت، ارزش ها و شخصیت برند شما ارتباط برقرار میکند.

هویت برند خود را طراحی کنید

قبل از اینکه بتوانید هویت برند خود را طراحی کنید، باید بدانید که میخواهید برند شما چگونه به نظر برسد و چه حس و حالی داشته باشد، و همچنین چگونه میخواهید آن را شناسایی کنید و به خاطر بسپارید. هویت بصری یک برند را میتوان با استفاده از طراحی لوگو، تئوری رنگ، تایپوگرافی و راهنماهای سبک توسعه داد.

برند خود را در کسب و کارتان ادغام کنید

شما باید بدانید که چگونه میخواهید استراتژی برند خود را در کل شرکت خود اجرا کنید، از جمله محصولات، خدمات، قیمت گذاری، توزیع، بازاریابی، فروش، خدمات مشتری و فرهنگ.

نمونه هایی از برندهایی با استراتژی های برند موثر

برخی از موفق ترین برندهایی که استراتژی های برند قوی را اجرا کرده اند عبارتند از:

  • تسلا: شتاب بخشیدن به تغییر جهانی به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر، ماموریت کلیدی برند تسلا است. تسلا علاوه بر خودروهای الکتریکی، پنل‌های خورشیدی، باتری‌ها و نرم‌افزارهای خود، یک شرکت فناوری و نوآوری است. هدف برند تسلا متبلور، قانع کننده است که در خدمت الهام بخشیدن و ایجاد انگیزه در کارکنان شرکت و مشتریان آن بسیار مهم است.
  • استارباکس: “یک نفر، یک فنجان و یک جامعه در یک زمان”، این ماموریت استارباکس است: الهام بخشیدن و پرورش روح انسان. علاوه بر فروش قهوه، غذا و سایر اقلام، استارباکس یک مرکز اجتماعی و سبک زندگی نیز هست. چشم انداز برند استارباکس جسورانه، مبتنی بر واقعیت و مطابق با اهداف کلی شرکت است.
  • اپل: ارزش های برند اپل شامل خلاقیت، سهولت استفاده، زیبایی شناسی و عملکرد است. اپل چیزی بیش از یک شرکت فناوری است. یک سبک زندگی و یک جنبش اجتماعی است که به دلیل محصولات شیک، کاربر پسند و مفید خود شناخته شده است. مشتریان و سایر ذینفعان به راحتی میتوانند ارزش های برند اپل را شناسایی کنند زیرا استراتژی های برند اپل روح و فرهنگ شرکت را منعکس میکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *