بیزینس کوچینگ

معماری برند چیست

برندسازی

معماری برند به ساختار و ارائه سبد برند یک شرکت به مخاطبان مختلف از جمله مصرف کنندگان، شرکای تجاری و کارمندان داخلی اشاره دارد که رابطه بین برندها و شرکت مادر را مشخص میکند. شما میتوانید هویت برند خود را تقویت کنید، ارزش آن را افزایش دهید و تلاش های بازاریابی خود را با کمک یک معماری برند خوب طراحی شده، به حداکثر برسانید. بیایید ببینیم معماری برند چیست، چرا مفید است و چند مدل‌ معماری برند وجود دارد؟

معماری برند چیست؟

ساختن هویت برند قوی و ثابت، سرمایه گذاری روی ارزش ویژه برند و اصلاح استراتژی های بازاریابی شما با کمک معماری برند امکان پذیر میشود. سه نوع اصلی از مدل های معماری برند وجود دارد: خانه مارک دار، خانه برند ها و ترکیبی. اهداف کسب و کار، بازار هدف و موقعیت برند شما تعیین میکند که کدام مدل برای شما بهترین است.

خانه مارک دار

خانه مارک دار نوع خاصی از مدل معماری برند است که در آن یک برند بعنوان والدین، همه برندهای دیگر شرکت را کنترل میکند و آن ها را شکل میدهد. مهم نیست که محصولات چقدر متنوع هستند، همه آنها توسط برند مادر ارائه می شود.

تمامی برندهای زیر مجموعه از هویت شرکت اصلی بهره میبرند. شرکت هایی مانند “گوگل”، “اپل” و “استارباکس” نمونه های خوبی از خانه های مارک دار هستند. همه محصولات و خدمات آنها دارای نام و نشان یکسانی هستند که برندسازی آنها را ساده میکند و شناخت مشتری نسبت به برند را افزایش میدهد.

خانه برندها

برندسازی در خانه ای از برندها به سمت برندهای فردی زیر چتر برند مادر هدایت میشود. نام تجاری مادر یا نامشخص است یا نقش ثانویه ای در ترویج برندهای فرعی دارد. برندهای فرعی میتوانند از استراتژی خانه برند برای دستیابی به مخاطبان گسترده تر، محافظت از خود در برابر رقابت داخلی و برجسته شدن در یک بازار شلوغ استفاده کنند. “پروکتر اند گمبل”، “یونی لور” و “نستل” تنها چند نمونه از شرکت هایی هستند که از استراتژی خانه برند استفاده میکنند.

معماری برند

معماری برند

ترکیبی

یک معماری برند ترکیبی، از ویژگی‌های بسیاری از مدل‌های معماری برند، مانند خانه مارک دار، خانه برندها، و/یا مدل‌های برند تأیید شده استفاده میکند. معمولاً توسط کسب‌وکارهای چند برند که گروه‌های مشتریان متمایز را هدف قرار میدهند یا آنهایی که بین مدل‌های معماری برند جابه‌جا میشوند، استفاده میشود. هم برندهای مادر و هم برندهای تابعه میتوانند از انعطاف پذیری و تمایز مدل ترکیبی بهره ببرند و در عین حال ارزش ویژه برند خود را حفظ کنند. “کوکاکولا”، “فولکس واگن”، “آمازون”، “مایکروسافت” و “بانیان تری” تنها چند نمونه از شرکت‌هایی هستند که رویکرد ترکیبی دارند.

اهمیت معماری برند

فهرست زیر خلاصه‌ای از اهمیت معماری برند را ارائه میکند:

  • در صنعت منطقی است که به مصرف کنندگان کمک کنیم شرکت و مارک های آن را آنطور که میخواهیم درک کنند.
  • افزایش درآمد از طریق فروش متقابل و قادر ساختن شرکت ها برای مکمل یکدیگر بودن با محصولات جذاب و ارزش های پیشنهادی ارائه شده به مشتریان مختلف.
  • با استفاده از هویت و شهرت برند مادر و برندهای فرعی آن، ارزش ویژه برند را بهبود میبخشد و ارزش کل شرکت را بالا میبرد.
  • فرهنگ شرکت را با تقویت حس همسویی و تعلق در میان کارکنانی که نقش برند خود را در تصویر بزرگتر درک میکنند، تقویت میکند.
  • با کاهش تأثیر خطرات شهرت یک برند بر شرکت مادر یا سایر برندهای تابعه، آسیب برند را کاهش میدهد.
مقدار زیادی فلاپی دیسک رنگی که نشان دهنده برندهای جدید است

مقدار زیادی فلاپی دیسک رنگی که نشان دهنده برندهای جدید است

چگونه مربیان کسب و کار میتوانند به توسعه معماری برند کمک کنند

معماری برند حوزه ای است که مربیان کسب و کار در آن برای مشتریان خود در مورد چگونگی ایجاد، حفظ و توسعه یک هویت برند واحد برای همه پیشنهادات خود صحبت میکنند. در زیر زمینه هایی وجود دارد که مربیان کسب و کار میتوانند درمورد معماری برند کمک کنند:

  • توسعه برند: چشم انداز، ماموریت، ارزش ها، شخصیت و موقعیت برند شما ممکن است با کمک یک بیزینس کوچینگ تعریف شود. آنها برای درک اینکه میخواهید به چه کسی برسید، چه چیزی شما را از رقبا متمایز میکند و چه چیزی به مصرف‌کنندگان وعده میدهید، کمک کننده هستند. آنها همچنین میتوانند به شما در ایجاد هویت برند، از جمله یک نام به یاد ماندنی، آرم، برچسب و شعار کمک کنند.
  • ارائه برند: اگر برای توسعه یک استراتژی برند که متناسب با معماری برند شما باشد و پیام برند شما را به طور موثر منتقل کند به کمک نیاز دارید، استخدام یک مربی کسب و کار را در نظر داشته باشید. آنها به شما درمورد اینکه آیا شرکت شما از یک خانه مارک دار، خانه ای از برندها یا یک مدل معماری برند ترکیبی سود بیشتری میبرد یا خیر مشاوره میدهند. آنها همچنین ممکن است به شما کمک کنند تا یک هویت نام تجاری واحد ایجاد کنید که میتواند در تمام ارتباطات برند مورد استفاده قرار گیرد.
  • ارزیابی برند: مربیان کسب و کار ممکن است به پیگیری نحوه عملکرد برند شما و احساس مشتریان در مورد آن کمک کنند. آن‌ها میتوانند در ممیزی‌ها، نظرسنجی‌ها و تحقیقات برند برای سنجش میزان قرار گرفتن در معرض مصرف‌کننده و کسب‌وکار و رضایت از برند به شما کمک کنند. مربیان کسب و کار همچنین میتوانند نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای برند شما را ارزیابی کنند و بر اساس یافته های خود پیشنهاداتی برای توسعه ارائه دهند.
بازاریابی علامت تجاری تبلیغاتی برندینگ

بازاریابی علامت تجاری تبلیغاتی برندینگ

مزایای استراتژی معماری برند برای کارآفرینان

طرح معماری برند تکنیکی است برای سازماندهی و ارائه سبد برند شما به مشتریان، ذینفعان و کارگران، به همین دلیل برای هر کارآفرینی حیاتی است و رابطه بین برندهای شما و شرکت مادر را مشخص میکند. هویت برند، بازاریابی و عملکرد شما همگی میتوانند از یک رویکرد معماری برند که به خوبی روی آن فکر شده بهره مند شوند. موارد زیر برخی از راه هایی است که کسب و کار شما میتواند از یک استراتژی معماری برند به خوبی تعریف شده، بهره مند شود:

  • به مشتریان کمک میکند تا کسب و کار و برندهای شما را به گونه ای ببینند که شما میخواهید دیده شوند و وضوح را به بازار میاورد.
  • هنگامی که محصولات و خدمات مکمل از برندهای مختلف، مشتریان بیشتری را جذب میکنند، به لطف فروش متقابل، سود افزایش مییابد.
  • ارزش کل شرکت را با سرمایه گذاری در سرقفلی مرتبط با برندهای اصلی و فرعی افزایش میدهد.
  • با تقویت حس تعلق و همسویی در میان کارکنانی که جایگاه برند خود را در تصویر بزرگتر درک میکنند، فرهنگ کسب و کار را ترویج میکند.
  • ضربه به اعتبار یک شرکت را با حمله به یک برند از طریق محافظت از برندهای دیگر زیر چتر آن کاهش میدهد.
  • راه را برای گسترش و رشد با ایجاد یک پایه محکم برای افزودن ها، ادغام ها و تملک های احتمالی هموار میکند.
  • اعتماد ذینفعان در نتیجه تعهد به آینده شرکت و برندهای آن افزایش میابد.
  • با مشخص کردن واضح وابستگی های متقابل بین اجزای مختلف برند شما، مدیریت را ساده میکند و تصمیمات مربوط به برند را در طول زمان تسهیل میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *