آموزش مالی و سرمایه گذاری

تاثیر کشاورزی در توسعه اقتصادی

کشاورزی در توسعه اقتصادی

اقتصاد اکثر کشورها تا حدی به کشاورزی متکی است. کشاورزی از بسیاری جهات، از جمله ایجاد شغل و کمک به درآمد ملی حائز اهمیت است. کشاورزی مواد غذایی و منسوجات جهان را تولید میکند. پنبه، پشم و چرم تولید میکند و همچنین چوب ساختمانی و کالاهای کاغذی تولید میکند. در نتیجه، اهمیت کشاورزی در توانایی آن در حفظ زندگی و ترویج کشاورزی، توسعه اقتصادی و تولید مواد غذایی است. شایان ذکر است که کشورهای اصلی صنعتی امروزی قبلاً عمدتاً کشورهای اصلی کشاورزی بودند، در حالی که اقتصادهای در حال توسعه همچنان بر کشاورزی تسلط دارند و سهم زیادی در تولید ناخالص داخلی ملی دارند.

کشاورزی چیست؟

کشاورزی فرآیند تولید منابع طبیعی برای بقای انسان و منافع اقتصادی است. کشاورزی خلاقیت، نبوغ و تخصص مورد نیاز برای کشت محصولات زراعی و دامپروری را با روش‌های تولید فعلی و فناوری‌های جدید ترکیب میکند. کشاورزی همچنین تجارتی است که کالاهایی مانند غلات، حیوانات، لبنیات، فیبر و مواد خام برای سوخت را به اقتصاد جهانی میرساند.

توسعه کشاورزی

توسعه کشاورزی یکی از مهمترین راهبردها برای پایان دادن به فقر شدید، افزایش رفاه مشترک و تغذیه 9.7 میلیارد نفر که تا سال 2050 انتظار میرود، میباشد. رشد کشاورزی دو تا چهار برابر بیشتر از رشد سایر صنایع در بهبود درآمد فقیرترین کشورها موثر است. طبق مطالعات سال 2016، 65 درصد افراد شاغل کم درآمد با کشاورزی امرار معاش میکردند. کشاورزی همچنین برای رشد اقتصادی حیاتی است: 4 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی در سال 2018، و در برخی از کشورهای در حال توسعه، بیش از 25 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل داده است.

دانشمند محقق کشاورزی که روی محصولات ارگانیک کار می کند

دانشمند محقق کشاورزی که روی محصولات ارگانیک کار می کند

اهمیت کشاورزی در چه چیزیست؟

تولیدات کشاورزی برای تجارت و جامعه، از تولید مواد خام گرفته تا کمک به زنجیره تامین جهانی و توسعه اقتصادی، حیاتی است.

کشاورزی تامین کننده اصلی مواد خام است

کشاورزی چندین ماده خام مانند پنبه، شکر، چوب و روغن نخل را فراهم میکند. این مواد برای کسب و کارهای بزرگ حیاتی هستند به گونه ای که بسیاری از مردم از آن بی اطلاع هستند، مانند تولید دارو، سوخت دیزل، پلاستیک و سایر محصولات. مواد خام به قدری در تولید بسیار مهم هستند که سلامت اقتصادی یک کشور به شدت به تعداد آن وابسته است.

کشاورزی پایه و اساس نظام اقتصادی یک کشور است

رشد جمعیت مستلزم تاکید بیشتر بر بخش اولیه یعنی کشاورزی است. بر اساس گزارش بانک جهانی، از هر چهار نفر در کشورهای در حال توسعه، سه نفر در مناطق روستایی زندگی میکنند و روزانه 2 دلار درآمد دارند. اگرچه کشورهای اروپایی با وضعیت مشابهی مواجه نیستند، اما نوآوری کشاورزی همچنان ضروری است. این مساله به دولت اجازه میدهد تا بر توسعه اقتصادی تمرکز بیشتری داشته باشد.

محصولات گندم در یک کشاورزی مزرعه

محصولات گندم در یک کشاورزی مزرعه

اهمیت کشاورزی در تجارت بین المللی

کالاهای مبتنی بر کشاورزی مانند شکر، چای، برنج، پنبه، تنباکو و قهوه کالاهای صادراتی کلیدی به سایر کشورها هستند. این روش به کاهش تراز مخارج کلیدی کشور و پس انداز پول نقد خارجی کمک میکند. این مقدار می تواند برای واردات سایر نهاده های حیاتی، ماشین آلات، مواد اولیه و سایر زیرساخت های مفید برای توسعه اقتصادی کشور استفاده شود.

کشاورزی پتانسیل بهبود محیط زیست را دارد

کشاورزی توانایی آسیب زدن یا بهبود بخشیدن را دارد. کشاورزانی که تنوع زیستی در دارایی خود را در اولویت قرار میدهند، به نفع محیط زیست عمل میکنند. تنوع زیستی باعث ایجاد خاک سالم تر، فرسایش کمتر، بهبود حفاظت از آب و گرده افشان های شادتر میشود. کشاورزی امنیت غذایی را تامین میکند، بارندگی و فضای سبز را افزایش میدهد، فرصت های شغلی ایجاد میکند و برای محیط زیست بسیار مفید است. کشاورزی پایدار ممکن است به حفاظت از حوزه های آبخیز، حفظ و احیای زیستگاه های حیاتی و بهبود سلامت خاک و کیفیت آب کمک کند.

گروهی از مهندسان صحبت و کار می کنند

گروهی از مهندسان صحبت و کار می کنند

کشاورزی برای نوآوری های تکنولوژیکی الهام بخش است

از آنجا که کشاورزی سالم برای رفاه یک کشور بسیار مهم است، فرصتی برای برخی از شگفت‌انگیزترین پیشرفت‌های تکنولوژیکی بوده است. دانشمندان و کشاورزان با استفاده از هوش مصنوعی، نرم‌افزار بلاک چین، ویرایش ژن و سایر فناوری‌ها، راه‌هایی برای افزایش تولید محصول، مصرف آب کمتر و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی پیدا کرده‌اند. تجارت کشاورزی یکی از مهیج ترین و پربارترین صنایع شغلی برای دانشمندان و مشاغل فناوری است.

کشاورزی باعث رشد اقتصادی می شود

کشاورزی به دلیل ارتباط موثر با سایر بخش‌های اقتصادی که از ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی حمایت میکنند، بر تجارت جهانی تأثیر ژرفی میگذارد. بر اساس تحقیقات، کشورهای دارای بخش کشاورزی قوی شاهد افزایش اشتغال در تمامی صنایع هستند. از آنجایی که تولیدکنندگان در این کشورها از فناوری و شیوه‌های بروز مدیریت کشاورزی برای افزایش بهره‌وری و سودآوری کشاورزی استفاده میکنند، کشورهایی با زیرساخت‌های کشاورزی قوی و افزایش بهره‌وری کشاورزی نیز درآمد سرانه بیشتری دارند.

جوانه کاشته شده در گلدان های کوچک برای کشاورزی

جوانه کاشته شده در گلدان های کوچک برای کشاورزی

کارآفرینی کشاورزی

یکی از حوزه های جدید مورد مطالعه، کارآفرینی کشاورزی است. این امر مستلزم بررسی و درک استراتژی‌های کارآفرینان کشاورزی، به ویژه در واکنش به تغییرات نهادی و اختلالات اقتصادی و فنی است که صنعت کشاورزی در معرض آن قرار دارد. علیرغم افزایش تعداد و تنوع نشریات، هنوز نیاز به درک بهتر پویایی کارآفرینی کشاورزی از دیدگاه تئوری کارآفرینی وجود دارد.

کشاورزان برای پیوستن به مراحل جدید کشاورزی که با مشکلات جدیدی مانند بازارهای آزاد، پایداری و فناوری دیجیتال روبرو میشوند، باید آزادی اصلاح یا کنار گذاشتن راه‌حل‌های موجود را داشته باشند. مفهوم کارآفرینی کشاورزی، برای حمایت از کشاورزان و صنایع کشاورزی توسعه یافته است. این امر با تقویت فرآیندهای تولید و تقویت تعاملات بازار انجام میشود.

نقش کشاورزی در تحول اقتصادی

دگرگونی اقتصادی که به عنوان دگرگونی ساختاری نیز شناخته میشود، به تغییر سهم نسبی فناوری و بخش‌های کشور در تولید ناخالص داخلی کلی آن اشاره دارد: از فناوری سنتی به فناوری مدرن، از کشاورزی به صنعت و تولید، و در نهایت به اقتصاد خدماتی با درآمد بالا تغییرات ساختاری میگویند. نوسازی کشاورزی با افزایش بهره وری نیروی کار، افزایش مازاد کشاورزی برای انباشت سرمایه و تولید ارز از طریق صادرات، زمینه را برای صنعتی شدن بسیار هموار میکند.

نوسازی کشاورزی همچنین با افزایش تولیدات و درآمد کشاورزان فقیر، کاهش قیمت مواد غذایی و بهبود تغذیه به اهداف بشردوستانه کمک میکند. در واقع، ارتقاء کشاورزی می‌تواند با تغذیه بهتر مردم و به حداقل رساندن اثرات منفی درازمدت گرسنگی، مانند کوتاه‌قدی کودکان، سرمایه انسانی را تقویت کند. به طور کلی، یک جوان با تغذیه خوب بهتر از یک کودک گرسنه رشد میکند، بهره ورتر میشود و حقوق بیشتری در زندگی دریافت میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *