توانایی باور به خود و مهارتهای خود در هر عملکرد شرکتی، به ویژه به عنوان یک کارآفرین بسیار مهم است. شروع خوب یک کسب و کار، در گرو اعتماد به تواناییها، محصولات و خدمات شرکت شما در نگاه مشتری است. ایجاد و حفظ اعتماد مشتریان، نیازمند کار و زمان زیادی است.
همواره قطعات متحرک زیادی در بدنه یک تجارت وجود دارد، و اگر برای رسیدگی به آنها آماده نباشید، ممکن است اعتماد به نفس شما و تیم تان از بین برود. حال اگر این اتفاق بیفتد، میتواند برای همیشه صاحبان کسب وکارها را برای ادامه راه دلسرد کند. حالا بیایید کمی عمیقتر در مورد اهمیت «اعتماد به نفس» در تجارت و اقداماتی که میتوانید برای افزایش اعتماد به نفس خود بردارید، صحبت کنیم.
چرا اعتماد به نفس برای کارآفرینان بسیار مهم است؟
یک کارآفرین با اعتماد به نفس در موقعیتهای مختلف، مزایای متعددی دارد. رهبرانی که از حد اطمینان کافی برخوردارند، بیشتر احتمال دارد که مشتریان، سرمایه گذاران و متحدان تجاری برای خود به دست آورند. آنها احترام و اعتماد بیشتری را از تیم خود دریافت میکنند و به آنها اجازه میدهند که تصمیمات بهتری بگیرند و کارآمدتر باشند.
به عنوان یک امتیاز، داشتن اطمینان از خود، تصمیمگیریهای شما را بهبود میبخشد. همچنین شما را در نحوه مذاکرات، قاطعانه تر میکند و احتمال محبوبیت شما را افزایش میدهد؛ که در موقعیتهای اجتماعی و فعالیتهای حرفه ای برای شما بسیار مفید است. با این حال، اگر قبلاً هرگز شرکتی را مدیریت نکردهاید، “درست پریدن” با هر دو پا قطعاً برای شما دشوارتر خواهد بود.
از آنجایی که شما تجربه بالایی ندارید، ممکن است در مورد قضاوت کردن و یا اظهارنظر خود مطمئن نباشید. صاحبان مشاغل جدید میتوانند از طریق فعالیتهای تقویت کننده اعتماد به نفس و آموزش در حین کار، اطمینان متناسب خود را به دست آورند.
چگونه اعتماد به نفس را به عنوان یک کارآفرین افزایش دهیم؟
برای اینکه در حرفه خود و همچنین در جلسات، سخنرانیها و سایر موقعیتهای حرفهای، احساس راحتی و اطمینان بیشتری داشته باشید، سعی کنید از این تقویت کننده های اعتماد به نفس که نام میبریم استفاده کنید.
کارآفرینان بزرگ، دستکم یک مربی دارند.
دستیابی به استقلال تجاری، برای بسیاری از افرادی که تصمیم میگیرند وارد دنیای تجارت شوند، جذابیت زیادی دارد. وقتی شما تنها مسئول موفقیت یا شکست شرکت خود هستید، باید با استقلال کامل تصمیم بگیرید.
حالا اگر فردی مانند یک مربی شخصی وجود داشته باشد که راه را به شما نشان دهد، بسیار بهتر و کارآمدتر عمل خواهید کرد. وجود یک راهنما یا مربی برای هر کسب و کار نوپایی ضروری به نظر میرسد. اهمیت داشتن یک فرد مورد اعتماد، توسط بسیاری از کارآفرینان دست کم گرفته میشود.
شما اصولاً باید با کسی مشورت کنید که، از تجربه و اطلاعات کافی درمورد مسیر کاریتان برخوردار باشد. همچنین یک مربی کسب و کار میتواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. در عین حال به شما کمک کند که از اشتباهات مشابهی که دیگران انجام دادند اجتناب کنید. داشتن فردی که در مواقع استرس یا عدم اطمینان با او صحبت کنید، میتواند به شما کمک کند تا کنترل بیشتری بر موقعیت خود داشته باشید.
کارآفرینان از اشتباهات خود درس میگیرند.
“استیو جابز” قبل از اینکه اپل را به شرکتی بسیار موفق امروزی تبدیل کند، زمانی در اپل حضور داشت. او به دلیل اختلاف با رئیسش از سمت خود در شرکت اخراج شد! جابز در نتیجه این شکست، انگیزه خاصی برای تولیدات جدید پیدا کرد. او هم در ایجاد NeXT و هم در تأسیس استودیو انیمیشن پیکسار نقش اساسی داشت.
پس از به دست آوردن این تجربه ها، استیو جابز آماده تر از همیشه به اپل بازگشت و رشد استثنایی را با آن تجربه کرد. مهم نیست که یک کارآفرین چقدر متعهد یا با استعداد باشد؛ اجتناب ناپذیر است که با موانعی روبرو شود. شخصیت شما و موفقیت شرکت شما با نحوه برخورد شما با شکستها شکل میگیرد. البته، چیز مطلقی به نام شکست در زندگی وجود ندارد! چراکه شکست، فرصتی عالی برای یادگیری و رشد است.
کارآفرینان روشی را برای “القای اعتماد به نفس” ایجاد میکنند.
ایجاد و حفظ اعتماد به نفس، با کمک یک سیستم ایجاد اعتماد به نفس امکان پذیر است. ابتدا مشخص کنید که چه چیزی به شما احساس امنیت میدهد. پاسخ شما میتواند هرچیزی باشد، از کارهای روتین گرفته تا تغییرات ساختاری در زندگی، روابط و کار.
حال برای یک کارآفرین، این میتواند به معنای هرچیزی باشد، از انجام یک معامله گرفته تا راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی موفق و کاربردی و یا حتی وارد کردن یک عضو جدید به تیم. دستیابی به این هدف در سطح شخصی، میتواند شامل انجام کارهایی مانند تغذیه درست، ورزش کردن و خواب کافی باشد.
کارآفرینان باید سطح استرس خود را پایین نگه دارند.
وقتی تحت فشار هستید، بدن شما درست کار نمیکند. وقتی فشار خون و ضربان نبض شما افزایش مییابد، ممکن است در توانایی تفکر منطقی و انتخاب عاقلانه شما، خلل جدی ایجاد کند. تصمیمهایی که تحت استرس گرفته میشوند، به احتمال زیاد در لحظه اتخاذ میشوند، که میتواند نتایج فاجعه باری داشته باشد. در نتیجه، بهتر است استرس خود را تحت کنترل داشته باشید. میتوانید این کار را به چند روش انجام دهید:
- از طریق ورزش
- یافتن یک راه درمانی کاهش استرس که برای شما مفید باشد.
- از طریق تفکر مثبت و مدیتیشن
چندین ترکیب را امتحان کنید تا، آنکه برای شما کار میکند را بیابید. بسیار مهم است که این فعالیتها همزمان شما را خوشحال تر کند و مهمتر از همه، برای شما بالاترین کارآمدی را داشته باشد.
کارآفرینان از استعدادها و ویژگیهای برتر آنها قدردانی میکنند.
با درون نگری صادقانه، میتوانید ارزش واقعی خود را برای کسب و کارتان محاسبه کنید. دریابید که از چه بخشهایی از کارتان لذت میبرید و در آنها مهارت دارید.
از شخص دیگری بخواهید بخشهایی را که در آن مهارت ندارید، برای شما انجام دهد. برای ارزیابی خودتان میتوانید با کمک یک متخصص، بر نقاط قوت و ضعف خود آگاه شوید. در عین حال او میتواند فرآیندهای تصمیمگیری، تعاملات اجتماعی و سایر زمینههای زندگیتان را ارزیابی کند.
حال اگر انجام ارزیابی فرد دیگر، باعث میشود که شما احساس بیثباتی کنید، مطمئن باشید که اشتباه میکنید! چرا که شما الآن این قدرت را دارید که، با تمرکز بر نقاط قوت خود اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و عواقب منفی معایب خود را به حداقل برسانید.
کارآفرینان رسالت خود را در تجارت میپذیرند.
ابتدا سعی کنید به این سوالات پاسخ دهید:
- از چه راه هایی در کسب و کار خود سود برده اید؟
- آیا آرزو دارید که وقت بیشتری برای خانواده تان میگذاشتید؟
- آیا میخواهید تغییری در جهان ایجاد کنید؟
- آیا توانایی انجام هر کاری که در زندگی خود میخواستید را دارید؟
- کدام دغدغه، شما را به عنوان صاحب کسب و کار شبها بیدار نگه میدارد؟
فراموش نکردن هدف اصلی در مواجهه با مشکلات زیادی که ممکن است در هنگام مدیریت کسب و کارتان به وجود بیاید، امری ضروری است. شما باید دلایل اصلی تأسیس کسب و کارتان و اهمیت دستیابی به اهداف شرکت را، بصورت روزانه یادآوری و تمرین کنید.
این چارچوب ذهنی باید به شما کمک کند که، 1) متمرکز بمانید و 2) هرگونه شک و تردید طولانی مدت یا حواس پرتی را کنار بگذارید. همانطور که برای شما الهام بخش است، برای کارکنان شما نیز همینطور خواهد بود.
کارآفرینان همیشه مهارتهای خود را بهبود میبخشند.
کمبود مهارت میتواند اثربخشی شما را کاهش دهد. آیا به ناتوانی خود اعتراف میکنید و ناکارآمدی خود را در آن زمینه می پذیرید؟ یا برعکس، آیا مشکلات را نادیده میگیرید و یا برای غلبه بر آنها تلاشی نمیکنید؟
صاحبان کسب و کارها برای بهبود تواناییهای خود گام بر میدارند و آنها را به نقاط قوت خودشان تبدیل میکنند. به لطف فراوانی آموزش های مالی و منابع سرمایه گذاری، عملاً چیزی وجود ندارد که، نتوانید یاد بگیرید و یا در مورد آن آگاهی لازم را کسب کنید.
میتوانید با یک دوره آموزشی آنلاین شروع کنید، سپس به سراغ کتاب ها، پادکست ها یا هر روش مطالعه دیگری که متناسب با سبک زندگی و سبک یادگیری شما باشد بروید. علاوه بر این، شما باید کارکنان خود را به انجام همین کارها تشویق و ترغیب کنید.
شما همچنین باید معیارهایی را برای رشد کارکنانتان تعیین کنید، و منابع مورد نیاز برای دستیابی به آن اهداف را در اختیار آنها قرار دهید. سرمایه گذاری روی نیروی انسانی تان، منجر ورود سرمایه بسیار بیشتری به تجارت خواهد شد.
کارآفرینان به طور منظم از منطقه امن خود خارج میشوند!
بسیاری از مردم در مسیر تکرار مداوم روزمرگی، تعامل با افراد مشابه و رفتن به مکانهای مشابه برای شبکه سازی های خود با دیگران دچار مشکل شده اند. برای یک کارآفرین جدید یا کسی که میخواهد به یک کارآفرین موفق تبدیل شود، این مسئله یک قلمرو ناشناخته خواهد بود.
حال اگر شما قدمهای کوچک بردارید، خارج شدن از منطقه امن ساده خواهد بود. فقط کافیست از روتین خود خارج شوید و تا جای ممکن، چیزهای جدید را امتحان کنید.
کارآفرینان به پیروزیهای خودشان احترام میگذارند.
اگر یک مالک کسب و کار بلندپرواز هستید، احتمالاً همیشه چشم خود را به افق خیره نگه میدارید. یک هدف بلندمدت برای دستیابی به دستاوردهای قابل توجه، برای موفقیت لازم است.
به رسمیت شناختن و ارج نهادن به دستاوردها، یک راه عالی برای افزایش عزت نفس شما است. شما باید برای جشن گرفتن هر پیروزی، هر چند کوچک، وقت بگذارید. شناسایی و پاداش دادن به کارکنان، ابزاری قدرتمند برای حفظ روحیه بالا، تقویت انسجام تیمی و افزایش روحیه سازمانی است.
کارآفرینان همیشه بیزنس پلن خودشان را بررسی میکنند.
اگر میخواهید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید، یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید مرور کردن طرح کسب و کار (بیزنس پلن) است.
آماده بودن در کسب و کار مستلزم آمادگی مداوم و استفاده از داده ها در هنگام انتخابهای مهم است. کارآفرینانی که برای برنامه ریزی وقت بگذارند، در موقعیت بهتری برای به دست گرفتن مسئولیت خواهند بود. بررسی مکرر بیزنس پلن به آنها امکان را میدهد تا، خطرات و احتمالات جدید را با سهولت بیشتری شناسایی کنند. پس از نوشتن و تجزیه و تحلیل بیزنس پلن، در موقعیت بسیار قوی تری برای رهبری شرکت خود خواهید بود و تصمیماتی اتخاذ میکنید که منجر به توسعه و پیشرفت خواهد شد.