#Become an entrepreneur, آموزش مالی و سرمایه گذاری

تاثیر رسانه های اجتماعی بر رفتار مصرف کننده و روند بازار

زوج جوان جذاب در حال سلفی پس از خرید

ما نمیتوانیم زندگی مدرن را بدون رسانه های اجتماعی در جامعه بهم متصل خود تصور کنیم. به دلیل پلتفرم هایی مانند لینکدین، اینستاگرام، توییتر و فیس بوک ما انسان ها نسبت به گذشته خیلی کمتر باهم ارتباط برقرار میکنیم. شبکه های اجتماعی علاوه بر تأثیرات آن بر ارتباطات بین فردی، نحوه خرید مردم را تغییر داده و روندهای بازار را شکل داده است.

سیر تحول رفتار مصرف کننده در عصر رسانه های اجتماعی

از زمان ظهور رسانه های اجتماعی، تغییراتی در رفتار مصرف کننده ایجاد شده است که نحوه تعامل مردم با شرکت ها، خرید و مشارکت در بازار را تغییر داده است. چندین متغیر مهم همراه با رشد پلتفرم های رسانه های اجتماعی آمده اند و آنها مسئول این تغییر هستند.

امروزه مشتریان از اطلاعات فراوان، نفوذ همتایان و برجسته بودن اینفلوئنسرها سود میبرند و آنها را قادر میسازد تا تصمیمات آگاهانه و دقیق تری بگیرند. وقتی صحبت از تأثیرگذاری بر تصمیمات مصرف کننده میشود، محتوای تولید شده توسط کاربر و اثبات اجتماعی مضوعات خیلی مهمی هستند. برندها از رسانه های اجتماعی برای تشویق مردم به حمایت و ترویج کسب و کارشان استفاده میکنند.

 علاوه بر این، روندهای بازار و ترجیحات مشتری را میتوان با استفاده از تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی کشف کرد. به دلیل این تغییر، شرکت ها اگر میخواهند با مشتریان ارتباط برقرار کنند، باید رویکردهای بازاریابی خود را برای عصر دیجیتال تطبیق دهند.

اتصال، در دسترس بودن اطلاعات، نفوذ همتایان و تأثیرگذاران، حمایت از برند و بینش های مبتنی بر داده، همگی در شکل دادن به رفتار مصرف کننده در عصر رسانه های اجتماعی نقش دارند. برای همگام شدن با چشم‌انداز مدام در حال تغییر رسانه‌های اجتماعی، کسب‌وکارها باید دائماً استراتژی بازاریابی خود را برای تعامل بهتر با مصرف‌کنندگان و پیش‌بینی روندهای بازار تنظیم کنند.

خانواده معتاد به خرید در جستجوی تخفیف فصلی
خانواده معتاد به خرید در جستجوی تخفیف فصلی

تاثیر رسانه های اجتماعی بر تصمیم گیری خرید

فرآیند تصمیم گیری مشتریان توسط رسانه های اجتماعی کاملاً تغییر کرده است که به یک رسانه قدرتمند تبدیل شده است که نحوه استفاده مردم از اقلام و تفکر در مورد برندها را شکل میدهد. برخی از راه‌های مهمی که رسانه‌های اجتماعی بر افراد تأثیر میگذارند به شرح زیر است:

  • کشف محصول: مصرف کنندگان از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی که به عنوان بازار آنلاین عمل میکند، در مورد کالاها و خدمات جدید یاد میگیرند. مشتریان محصولات و خدمات مختلفی را میبینند که اگر محتوای حمایت شده، تبلیغات هدفمند و توصیه های دوستان نبود آنها را نمیدیدند.
  • اثبات اجتماعی و محتوای تولید شده توسط کاربر: محتوای تولید شده توسط کاربر و اثبات اجتماعی همان بررسی ها، توصیفات، و حساب های دست اول در سایت های رسانه های اجتماعی فراوان است.
  • این اثبات اجتماعی برای مصرف کنندگان بسیار مهم است تا تشخیص دهند که آیا یک محصول قابل اعتماد، مناسب و با کیفیت است یا خیر. بسیاری از تصمیمات خرید افراد تحت تأثیر نظرات مثبت و تأیید افرادی است که میشناسند و به آنها اعتماد دارند.
  • اینفلوئنسر مارکتینگ: بازاریابی با استفاده از اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی افرادی که فالوورهای آنلاین قابل توجهی دارند تصمیم گیرندگان قدرتمندی در خرید هستند. از آنجایی که پیروان آنها به آنها به عنوان منابع اطلاعاتی قابل اعتماد نگاه میکنند، توصیه ها و تأییدات آنها دارای اعتبار بیشتری است. برندها عمداً با اینفلوئنسرها متحد میشوند تا محصولات خود را بازاریابی کنند و از تأثیر آنها بر رفتار مشتری استفاده کنند.
  • تعامل با برند معتبر: تعامل مستقیم و واقعی بین برندها و مخاطبان هدف آنها از طریق رسانه های اجتماعی امکان پذیر است. مشتریان وقتی میتوانند بازخورد خود را ارسال کنند، احساس ارتباط نزدیکتری میکنند و به برندها اعتماد میکنند. وفاداری به برند و تصمیم گیری مصرف کننده هر دو با این نوع تعامل افزایش میابد.
  • جذابیت و آرزوی بصری: قدرت جذابیت محتوای بصری در پلتفرم های رسانه های اجتماعی که بر روی تصاویر تمرکز میکنند، مانند پینترست و اینستاگرام بالا است.
  • تصاویر زیبایی شناختی، تصاویر سبک زندگی، و اطلاعاتی که برای القای امیال آنها در نظر گرفته شده است، مصرف کنندگان را جذب میکند. این ظاهر جذاب قدرت برانگیختن علاقه را دارد و مصرف کنندگان را به سمت خرید سوق میدهد.
  • تبلیغات اجتماعی و هدف گذاری: تبلیغات در شبکه های اجتماعی و امکان هدف قرار دادن کاربران بر اساس علایق، جمعیت شناسی و اقدامات آنها، دو مورد از قدرتمندترین ویژگی های این پلتفرم ها است. برندها میتوانند با هدف قرار دادن مخاطبان مناسب با تبلیغات مرتبط و هدفمند، دیده شدن را افزایش دهند و بر تصمیمات خرید تأثیر بگذارند.
  • بازخورد و توصیه های بلادرنگ: امکان جستجو و دریافت توصیه ها و بازخوردهای بیدرنگ از شبکه اجتماعی یکی از ویژگی های کلیدی رسانه های اجتماعی است. برای تصمیم گیری بهتر، آنها میتوانند سؤالات خود را ارسال کنند، درخواست بازخورد کنند و فوراً پاسخ دریافت کنند.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی

تبلیغات رسانه های اجتماعی: از بازاریابی سنتی تا بازاریابی تأثیرگذار

تکامل تبلیغات رسانه های اجتماعی از جریان اصلی به اینفلوئنسر مارکتینگ به شرح زیر است:

  • تبلیغات سنتی در رسانه های اجتماعی
  • تبلیغات در سایت های شبکه های اجتماعی برای کاربران خاصی طراحی شده است.
  • تبلیغات بنری، مقالات حمایت شده، و ویدیوهای تبلیغاتی برخی از اشکال مختلف هستند.
  • دستیابی به مخاطبان خاص با گزینه های هدف گیری پیشرفته آسان تر میشود.

ظهور اینفلوئنسر مارکتینگ

  • برندها با افراد قدرتمندی به نام اینفلوئنسر ترکیب میشوند.
  • اینفلوئنسرها کالاها و خدمات را برای مخاطبان درگیر خود تبلیغ میکنند.
  • اعتبار، اصالت و اعتماد تأثیرگذاران را تضعیف میکند.

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ

  • میتوانید با استفاده از فالوورهای وفادار اینفلوئنسرها به مخاطبان بسیار درگیر برسید.
  • تمرکز بر بازارهای خاصی که اینفلوئنسرها در آنها طرفداران زیادی دارند.
  • میتوانید محتوایی ایجاد کنید که با اصالت و در دسترس بودن خود با مخاطب صحبت کند.
علامت توییتر در مرکز
مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ

چالش ها و ملاحظات

  • اینفلوئنسرهای منتخب با دقت در راستای ارزش های برند انتخاب شوند.
  • اطمینان از واقعی بودن، باز بودن و قانونی بودن همه چیز.
  • اندازه گیری و ارزیابی ممکن است دشوار باشد.

روش های جامع

  • شرکت ها علاوه بر تبلیغات معمولی تر در رسانه های اجتماعی، از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده میکنند.
  • اگر سنتی باشند، افراد بیشتری تبلیغات را میبینند و با برند آشنا میشوند.
  • بازاریابی با استفاده از اینفلوئنسرها برای تعامل سفارشی و متمرکز.

به طور کلی، اینفلوئنسر مارکتینگ جایگزین اشکال سنتی تر تبلیغات رسانه های اجتماعی شده است. برندها میتوانند در سطح شخصی تری با مخاطبان هدف خود درگیر شوند و از طریق روابط تأثیرگذار، که از قدرت و اعتبار تأثیرگذاران رسانه های اجتماعی استفاده میکند، تعامل ایجاد کنند.

گروهی از دوستان شاد هنگام خرید با تلفن
گروهی از دوستان شاد هنگام خرید با تلفن

شبکه های اجتماعی و کارآفرینی

رسانه های اجتماعی از طریق مزایای بسیاری مانند بازاریابی کم هزینه، تماس مستقیم با مشتری، فرصت برای ایجاد یک برند، شبکه سازی و ادغام تجارت الکترونیک، بازی را برای کارآفرینان کاملاً تغییر داده است. کارآفرینان آنلاین میتوانند از طریق استفاده از رسانه های اجتماعی، محصولات خود را برای مخاطبان در سراسر جهان بازاریابی کنند، با مصرف کنندگان تعامل کنند، در مورد بازار بیاموزند، برای برند خود شهرت ایجاد کنند، ارتباطات حرفه ای برقرار کنند.

رسانه های اجتماعی از بسیاری جهات، انقلابی در کارآفرینی ایجاد کرده اند. این امر بازاریابی را مقرون به صرفه تر کرده است، امکان تماس مستقیم با مشتری، بهبود دسترسی به تحقیقات بازار، درهای شبکه و برندسازی، و تجارت الکترونیک یکپارچه را فراهم کرده است. در دنیای دیجیتال امروزی، کارآفرینان ممکن است با استفاده موثر از رسانه های اجتماعی، مزیت رقابتی بدست آورند، مخاطبان هدف خود را درگیر کنند و موفقیت کسب و کار را تضمین کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *