آموزش مالی و سرمایه گذاری

موضوع تجارت جهانی و سیر تحول آن

تجارت جهانی و سیر تحول آن

وقتی از تجارت جهانی صحبت میکنیم، منظور تجارت بین کشورهاست. گذشته طولانی و پر پیچ و خم آن دریچه جذابی را به سمت تحولات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بسیاری از جوامع باستانی باز میکند. این مقاله به بررسی توسعه تجارت بین‌الملل از اولین روزهای آن تا به امروز میپردازد.

بازرگانی یکی از اولین اشکال تجارت بین المللی بود که مردم را در سراسر جهان به هم متصل کرد. اهلی کردن حیوانات، پیشرفت نوشتار و دریانوردی و ظهور امپراتوری ها همه عناصری بودند که مقدمات این نوع از تجارت را مهیا کردند.

تجارت جهانی در دوران باستان

تجارت بین المللی سابقه ای طولانی دارد. این کار سابقه بسیار طولانی دارد، زیرا تمدن های دوردست کالاها و خدمات را مبادله میکردند. این نوع تجارت بدلیل جستجوی منافع مادی و تفاهم فرهنگی و وحدت سیاسی و بشارت دینی انجام میشد.

راه‌های مختلفی برای انجام تجارت وجود داشت، از جمله راه‌های زمینی و دریایی، کاروان‌ها و کشتی‌ها، واسطه‌ها و بازرگانان و مبادلات پولی.

تجارت جهانی در قرون وسطی

از قرن پنجم تا پانزدهم یا قرون وسطی، جهان دستخوش تغییرات عمیقی شد. جوامع قرون وسطی تحت تأثیر چندین رویداد تاریخی از جمله افول امپراتوری روم، گسترش مسیحیت و اسلام، تأسیس پادشاهی ها و امپراتوری های جدید، رشد شبکه های تجاری و بلوغ فرهنگ و آموزش بودند.

تجارت قرون وسطی بسیار مهم بود زیرا امکان حمل و نقل محصولات، اطلاعات و افراد را در فواصل طولانی فراهم میکرد.

صفحه کلید بی سیم و افراد مینیاتوری با کلمه سرمایه گذار

ُسیر تجارت جهانی و سرمایه گذاری

تجارت جهانی در عصر اکتشاف و استعمار

از قرن 15 تا 17، دریانوردان اروپایی به کاوش، استعمار و تسخیر سرزمین های سراسر جهان پرداختند، دوره ای که به عنوان عصر اکتشاف یا عصر استعمار شناخته میشود. این رشد استثنایی توسط عوامل متعددی از جمله پیگیری مسیرهای تجاری، گسترش مسیحیت؛ و میل به شهرت و شکوه، بازارها و منابع جدید اتفاق افتاد. زمان رقابت شدید برای تسلط و نفوذ بر جهان بود که پرتغال، اسپانیا، فرانسه، انگلیس و هلند بازیگران اصلی آن بودند.

تجارت در آسیا

یکی از انگیزه های اولیه برای عصر اکتشاف، تمایل اروپایی ها به تجارت با مشرق زمین برای کالاهای متفاوت مانند ادویه جات، ابریشم، چینی و چای بود. رایحه، رنگ، بافت و خواص درمانی منحصر به فرد این کالاها در سراسر اروپا بسیار ارزشمند بود. با این حال، کشورهای مسلمان مانند امپراتوری های سلطان نشین و عثمانی مالیات ها و مقررات سنگینی را بر بازرگانان اروپایی در مسیرهای تجاری باستانی آسیا وضع کردند. در نتیجه، اروپایی ها به دنبال مسیرهای دریایی بودند که به آنها اجازه میداد بدون واسطه با تولیدکنندگان و مصرف کنندگان آسیایی ارتباط مستقیمی برقرار کنند.

تجارت در آسیا

تجارت در آسیا

تجارت جهانی در انقلاب صنعتی و جنگ های جهانی

انقلاب صنعتی در اواخر قرن 18 در بریتانیا آغاز شد و در نهایت به بقیه اروپا و آمریکای شمالی گسترش یافت. در نتیجه انقلاب در تولید، حمل و نقل، ارتباطات و مصرف؛ بازارها، صنایع و اقشار اجتماعی جدید پدید آمدند. همچنین این انقلاب تأثیر قابل توجهی بر تجارت بین المللی داشت و خطرات و سطح رقابت و همکاری بین دولت ها را افزایش داد.

تجارت جهانی در دوران پس از جنگ و جنگ سرد

ایالات متحده پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 تا سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 به قدرت برجسته اقتصادی، سیاسی و نظامی جهان تبدیل شد، دوره ای که به دوران پس از جنگ معروف شد. بسیاری از روابط بین‌الملل و تجارت در این دوران، که دوره‌ای پر از درگیری‌های ژئوپلیتیکی و رقابت ایدئولوژیک بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی و متحدانشان بود، تحت تأثیر جنگ سرد بود.

تجارت جهانی

تجارت جهانی

تجارت جهانی در عصر جهانی شدن و دیجیتالی شدن

عصر جهانی شدن و دیجیتالی شدن در پایان قرن بیستم آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد که با پیشرفت های سریع در فناوری اطلاعات و ارتباطات، به هم پیوستگی بی سابقه و وابستگی متقابل اقتصاد جهانی مشخص میشود. ویژگی های این دوره عبارتند از:

  • توسعه بازار جهانی که جابجایی رایگان و ارزان کالاها، خدمات، سرمایه، نیروی کار و داده ها را در سراسر مرزهای ملی تسهیل میکند. تجارت الکترونیک، بانکداری آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، محاسبات ابری و هوش مصنوعی تنها برخی از پلتفرم‌های دیجیتالی هستند که تراکنش‌ها، تعاملات و مبادلات بین افراد، شرکت‌ها و دولت‌ها را در سراسر جهان افزایش میدهند و از این رو موجب رشد بازار جهانی میشوند.
  • توسعه یک شبکه جهانی که نقاط مختلف جهان را از طریق وسایل الکترونیکی و فیزیکی به هم متصل میکند. جابجایی و انتقال کالاها، افراد، انرژی، اطلاعات و ایده ها در فواصل مختلف توسط اجزای متعدد شبکه جهانی امکان پذیر میشود که شامل سیستم های حمل و نقل، شبکه های انرژی، شبکه های مخابراتی، کابل های اینترنت، ماهواره ها و مراکز داده میشود.
  • ظهور فرهنگ جهانی که شامل سنت ها، آداب و رسوم، ارزش ها، باورها و شیوه های زندگی محلی و موضوعات فراتر از آن است. انتشار و مبادله محصولات فرهنگی، از جمله موسیقی، فیلم، کتاب، هنر، مد و غذا، اغلب با واسطه رسانه ها و پلتفرم های دیجیتال، به رشد فرهنگ جهانی کمک میکند.

تغییرات اقلیمی، فقر، حقوق بشر، تروریسم و بیماری های همه گیر تنها چند نمونه از مسائل جهانی هستند که رسیدگی به آنها نیازمند تلاش های همزمان مدیران بین المللی است.

مبادلات تجارت جهانی

مبادلات تجارت جهانی

چرا درک کسب و کار بین المللی برای صاحبان مشاغل مهم است؟

صاحبان کسب و کار و کارآفرینان از درک تجارت بین المللی سود زیادی میبرند زیرا:

  • بازارهای دست نخورده را برای کالاها و خدمات خود پیدا میکنند و از آنها بهره میبرند، جریان های درآمد را گسترش و در عین حال ریسک را کاهش میدهند.
  • بهبود کیفیت، کارایی و رقابت پذیری کار با یادگیری و تقلید از بهترین شیوه ها و نوآوری های سایر کشورها و مناطق تسهیل میشود.
  • با بهره گیری از تفاوت قیمت ها، دستمزدها، مالیات ها، مقررات و منابع در سراسر جهان، کسب و کار آنها میتواند در هزینه ها صرفه جویی کند، درآمد بیشتری کسب کند و سریعتر رشد کند.
  • مشاغل، درآمد، افزایش مهارت ها، تسهیل همکاری و ارتقای پایدار برای کمک به شکوفایی کشور آنها و دیگر کشورها توسعه میابد و به نگرانی ها و چالش های جهانی رسیدگی میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *