معرفی کتاب

معرفی کتاب صفر به یک

کتاب صفر به یک

کتاب صفر به یک نوشته بلیک مسترز و پیتر تیل، که توانسته تاکنون مخاطبان زیادی را در سراسر جهان کسب کند در مورد خلق تجارتهای جدید و نو در اینده و ساختن جامعه ای عاری از فقر و بیکاری است.

بزرگترین “گناه کبیره” در جامعه ما چیست؟

این گناه میتواند بازی رقابت بین زن و مرد، کارگر و کارفرما، خانواده‏ ها، دانش ‏آموزان، شهرها و کشورها، اقشار فقیر و غنی و در نهایت رقابت بین محصولات و شرکتها باشد.

  • حال به نظر شما افسانه رقابت ریشه در کجا دارد؟
  • آیا ریشه آن در سیستم آموزشی معیوب، منسوخ و قدیمی ما در مدارس و دانشگاهها است!؟

این سیستم آموزشی ماست که، اشتیاق ما برای رقابت را بوسیله نمره دهی و امتیازگیری تحریک میکند؛ و در این بازی شوم، بوسیله نمرات بالاتر، احساس “اعتبار” و “احترام” بالاتر را نیز انتقال میدهد. “مسابقه” و “رقابت” در هر قسمتی از زندگی، کسب و کار و روابط، مساوی است با جنگ دوسر باخت، که افراد عاقل همواره از آن دوری میکنند.

همواره یک انحصارگر خلاق باشید!

برعکس آن، باید با ذهنی باز و خلاق به دنبال منحصر به فرد بودن و انحصار باشید؛ و آن چیزی باشید و بسازید که، قبلاً نظیر آن وجود نداشته است. البته تصریح میکنم که منظور از انحصار، از نوع دولتی، عزیز دوردانه ای و رانتی نیست، که برای اقتصاد کشور و جامعه کاملاً مضر است.

بلکه منظورم انحصارگرهای خلاق تجارت ایران، که از دهه 1340 شروع به ظهور کردند است؛ افراد مهمی همچون آقای “محمدرحیم متقی ایروانی” که “کفش ملی” را تأسیس کرد، آقای “محمود خیامی” که با “ایران ناسیونال” بر سر زبانها افتاد و یا آقای “محمدتقی برخوردار” که با ایجاد”گروه صنعتی پارس”، لقب پدر “صنایع لوازم خانگی ایران” را یدک میکشد. افرادی از این دست بودند که توانستند در آن دوران، بالاترین رشد اقتصادی را بوسیله محصولات جدید و بهتری که ابداع کردند، به وجود بیاورند؛ محصولاتی که برای جامعه نیز “مفید” و “سازگار” بودند. بزرگترین رازها در دستان انحصارگران خلاق در کشور و در هرجای دنیا است؛ و برای کشف این رازها باید به صورت موشکافانه این افراد و شرکتها را بررسی کرد. برای خارج شدن از بازی رقابت، شما باید طبق قانون “توان و تصاعد”، ده برابر بهتر از دیگران شوید.

بررسی کتاب صفر به یک

بررسی کتاب صفر به یک

حرکت از اقتصاد سنتی، به سمت اقتصاد مدرن

در گذشته دور و در اقتصاد سنتی “برد و باخت” که به معنای تصرف متعلقات و منابع دیگران بود، “ثروت انبوه” زیادی ایجاد میشد. ولی امروزه در اقتصادی مدرن، با خلق چیزهای جدید و پیشرفت عمودی به همراه تکنولوژی، ما نیز می‌توانیم موفق تر از قرن بیستم باشیم؛ و بدون کپی کردن از دیگران، جهانی متفاوت تراز امروزمان بسازیم.

تولد دوباره با صفر به یک

صفر به یک زمانی است که شما از نو متولد می‏شوید؛ (تولد دوباره) و زمانی است که شما چیز جدیدی را خلق می‏کنید، که “منحصر به فرد” و “نو” است. حال اگر نتوانید سرمایه گذاری برای خلق چیزهای جدید و نو در آینده ایجاد کنید، با مشکلات جدی و حتی شکست مواجه خواهید شد.

کتاب “صفر به یک” نوشته بلیک مسترز و پیتر تیل، با مقدمه و ترجمه سعید روینده، در مورد آینده پیشرفته ای است که در آن افراد جامعه با نوعی احساس مسئولیت، نیت خیر و مأموریت در جهت سازندگی گرد هم آمده ‏اند تا، باعث شکل گیری جامعه ‏ای بهتر شوند؛ آنها برای ازبین بردن “فقر”، “بیکاری” و “تورم” شبانه روز تلاش میکنند، تا جامعه ‏ای شاد و سالم را شاهد باشند.

کلام آخر

زندگی ما مثل شطرنج است و برای موفقیت باید قبل از هر چیزی، بتوانید پایان بازی را بخوانید. در این “دنیای واقعی” ما نباید یکسری کارهای تکراری، بیهوده، کپی شده، اشتباه و قدیمی را مکرراً انجام دهیم؛ بلکه باید وارد مسیرهای جدید و تازه‏ای بشویم که، قبلاً در آن نبوده ‏ایم و یا آنها را انجام نداده باشیم.

نوشته بلیک مسترز و پیتر تیل

با مقدمه و ترجمه سعید روینده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *